Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Dansker verdens hurtigste privatkører

WTCC 
21/11/11 

Kristian Poulsen tager Yokohama Drivers' Trophy titlen
Den danske racerkører Kristian Poulsen vandt søndag morgen privatkørernes uofficielle verdensmesterskab i baneløb.
Det skete under sidste afdeling af VM for standardbiler, FIA World Touring Car Championship, på den hurtige, snævre bybane i den tidligere portugisiske koloni Macau.
 


Kristian Poulsen på vej mod titlen i sin BMW 320 i de snævre gader i den tidligere portugisiske koloni Macau.
(Foto: Intercom)

Med taktisk klog kørsel i sin BMW 320 i begge de to uheldsramte løb sikrede Kristian Poulsen sig mesterskabet foran den anden dansker i serien, Michel Nykjær i Seat, og tyskeren Franz Engstler i endnu en BMW.

"Jeg kom til Macau med 23 point i forspring, så hele min weekend var lagt taktisk an," fortæller en glad Kristian Poulsen.

I Macau handlede det således ikke om at vinde, men om at komme i mål uden at blive ramt af konkurrenter.


Kristian Poulsen: "Yokohama-trofæet er min største sejr, fordi det er vores eget team."
(Foto: Motorsporten.dk)
"I 2009 vandt jeg LMP2-klassen på Le Mans sammen med Casper Elgaard, men Yokohama-trofæet er endnu større, fordi det er vores eget team" vurderer Kristian Poulsen, der driver det private, rent danske racingteam, Poulsen Motorsport. Teamet er ikke udgået med mekanisk defekt en eneste gang i år.

Kristian Poulsen har haft en stabil sæson og ligget forrest blandt privatkørerne det meste af året, selv om han i flere løb er blevet kørt af banen, mens han lå på podieplaceringer.

Kristian Poulsen er tidligere topkører i rally, hvor han har deltaget i en del løb til verdensmesterskabet. For blot fem år siden tog han banesporten op og på kort tid har han udviklet både absolut hurtighed og stor taktisk styrke i den krævende WTCC-serie, hvor en række tidligere Formel 1-kørere deltager.

I den samlede VM-stilling blev Kristian Poulsen nr. 7. Verdensmester blev franskmanden Ivan Muller i Chevrolet for andet år i træk.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Kristian Poulsen
  • Engstler Motorsport
  • Poulsen Motorsport
  • Macau
  • 20/11/11 - Macau - WTCC - FIA VM
  •