Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA F3 International Trophy

Kevin Magnussen glad for at være i live

FIA F3
International
Trophy 

21/11/11 

- efter voldsom lufttur i Macau
Kevin Magnussen slap uskadt fra en voldsom ulykke, der endte hans avancement ved det prestigefyldte Formel 3 løb i gaderne i Macau. To omgange før mål blev han involveret i et sammenstød på langsiden, hvor hans Formel 3 racer med 270 km/t blev sendt 6-7 meter op i luften og ind i sikkerhedshegnet. Kevin kunne selv kravle ud af bilen og slap med et voldsomt forslået ben.
 


(Foto: Jakob Ebrey)
”Jeg er rigtig glad for at være i live lige nu” sagde en rystet Kevin Magnussen efterfølgende. ”Jeg var ved at overhale William Buller, da han trak ind foran mig. Bilen lettede og ramte sikkerhedshegnet. Da jeg røg op i luften lukkede jeg øjnene, så jeg ved ikke rigtig, hvad der skete. Jeg bliver nød til at se video af ulykken for helt at forstå, hvad der skete”.

Teamejer Trevor Carlin havde umiddelbart efter løbet svært ved kun at være begejstret over, at hans brasilianske kører Nasr havde sikret teamet en andenplads. ”For at være helt ærlig, så var vores følelse efter løbet mest lettelse over, at Kevin var OK efter det store uheld. Det viser, hvor stærke bilerne er, at han slap med et forslået ben efter sådan et dramatisk uheld” sagde Trevor Carlin efter løbet.

Kevin Magnussen var ellers på vej mod et flot resultat i den tidligere portugisiske koloni, efter at hans mulighed for et topresultat allerede torsdag blev kraftigt reduceret. Som nybegynder på den svære og udfordrende bane var vejrforholdene ikke med Kevin, da første træning og kvalifikation blev afviklet torsdag. Regnvejr betød svære betingelser og en berøring med en anden bil under gule flag blev af løbsledelsen takseret til en straf, hvor Kevin skulle starte lørdagens kvalifikationsløb fra næstsidste startposition som nummer 29.


(Foto: Jakob Ebrey)

Kevin beviste dagen efter, ved fredagens kvalifikation, at han kunne være med i toppen, selvom han ingen erfaring havde med banen i tørvejr. Kevin satte kvalifikationens syvende bedste tid, men løbsledelsens straf stod ikke til at ændre og Kevin havde en stor udfordring foran sig ved weekendens to løb, hvor lørdagens løb gav startplaceringen til søndagens løb. Kevin avancerede ti pladser og sluttede som nummer 19 i lørdagens løb og fra den position havde han kørt sig helt frem til syvendepladsen i søndagens hovedløb, da ulykken indtraf.

Kevins ulykke betød at løbet blev afsluttet under safetycar, med spanske Daniel Juncadella som vinder foran dette års engelske Formel 3 mester Felipe Nasr.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Carlin Motorsport
  • Macau
  • 20/11/11 - Macau - FIA F3 International Trophy
  •      ASETEK SIMSPORTS