Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford

Nicolai Sylvest vil kæmpe med om DM og VM

Formel Ford 
16/11/11 

- i Formel Ford
Nicolai Sylvest har haft stor succes på de internationale racerbaner. Det seneste år har han tilbragt i udlandet, hvor han i den internationale KF3-klasse i karting har været til start i flere mesterskaber og sluttede sæsonen af med en samlet tredjeplads i den store WSK Masters-series.
Men den kommende sæson kommer til at byde på nye udfordringer for den unge racerkører fra Jægerspris. Alt imens han også vender tilbage til dansk asfalt.
 

”Jeg skal deltage i kampen om Danmarksmesterskabet for Formel Ford, ” fortæller den nordsjællandske skoleelev. ”Jeg har haft mine første tests i en Formel Ford-racerbil. Jeg føler mig virkelig tilpas i den, og jeg glæder mig mere til foråret end til juleaften, for jeg vil bare i gang med at køre race.”


Nicolai Sylvest
(Foto: Sylvest)

Nicolai Sylvest skal deltage i Formel Ford Duratec-klassen for Fluid Motorsport, der gennem årene har stået bag flere Danmarksmestre – senest i 2009. Løbsprogrammet består af de danske baner – og enkelte udenlandske – hvor der skal kæmpes om point til Danmarksmesterskabet, og så vil 2012-sæsonen blive afsluttet med Formel Ford Festivalen i England, der er det uofficielle VM for klassen.


Nicolai Sylvest
(Foto: Sylvest)

”Nicolai har haft en del tests for Fluid på Sturup Raceway – en bane hvor jeg i min tid som DTC-kører også kørte,” fortæller Nicolai Sylvests far, Jesper Sylvest.

”Jeg ved godt, at en Formel Ford-racer i kraft af sin meget lavere vægt skal være hurtigere end en DTC-racer uanset bane, men Nicolai var utrolig hurtig til at lære den. Der går stadig nogle år, inden han kan få kørekort, men at kunne køre en racerbil rundt på en bane, som han ikke kender, og hvor han samtidig skal lære at koble ud og skifte gear, og så alligevel være hurtigere end de tider, jeg præsterede i DTC – ja, så kan det ikke være helt galt.”

Der kommer dog til at gå et stykke tid, inden Nicolai Sylvest igen skal prøve kræfter med Fluid Motorsports Formel Ford-racere. Men ventetiden indtil da vil blive brugt fornuftigt.

”Når løbssæsonen er i gang, holder jeg mig naturligvis i form, men det er endnu vigtigere her i vinterhalvåret, hvor jeg ikke kan køre,” siger Nicolai Sylvest. ”Så jeg har fundet programmet fra sidste vinter frem, og nu står den igen på muskel- og konditionstræning indendørs i de kommende måneder.”

Med venlig hilsen
Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  •