Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Nykjær: ”Det er ikke afgjort endnu”

WTCC 
08/11/11 

Søndagens to VM-løb i Kina hjalp ikke Michel Nykjær nærmere mod toppen af tabellen i privatkørernes verdensmesterskab. Blot to point blev det til efter en uheldig tidtagning for racerkøreren fra Næstved, der dog forsvarede sin aktuelle tredjeplads og stadig har mulighed for at tage den uofficielle VM-titel om 14 dage i Macau.
 

”Det er ikke afgjort endnu,” konstaterer Michel Nykjær. ”Jeg er 29 point efter den førende, men da der er dobbelte point i finalen, har vi stadig 43 at kæmpe om. Og Macau er kendt som noget af et lotteri, hvor alt kan ske.”

At racerkøreren fra Pole Position Denmark fik en mager pointhøst på Shanghai Tianma Circuit, hang sammen med udfaldet af lørdagens tidtagning.


Michel Nykjær havde en dårlig weekend i Kina
(Foto: WTCC)

”Lige inden tidtagningen regnede det. Vi havde set under træningerne, at banen tog lang tid om at tørre op, men det gjorde den ikke i tidtagningen,” forklarer Michel Nykjær. ”Vi satte slicks på, og jeg blev bedt om at blive ude, fordi banen ville blive hurtigere. Men til sidst kom mange af de andre i pit, satte fire helt nye dæk på, og så dumpede jeg ned som nummer 17.”

I de to løb på den snævre bane lykkedes det Michel Nykjær at køre sig frem til generelle slutplaceringer som nummer 14, mens han hver gang blev ottendebedste privatkører.

”Det er en svær bane at overhale på, så tidtagningen betød alt,” konstaterer Michel Nykjær. ”Jeg lavede en super tidtagning i Suzuka og var med fremme. Hvis man ikke laver en god tidtagning, får man ikke nogen gode resultater. Men vi må bare kæmpe videre. Jeg har i hvert fald ikke givet op!”


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  •