Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Toyotas kører line-up er klar

FIA WEC 
07/11/11 

World Endurance ChampionshipToyota Motorsport der sammen med Oreca skal deltage i blandt andet næste års 24 timers Le Mans, er klar med en kørersammensætning, som også skal deltage i udvalgte løb i det nye FIA World Endurance Championship.
To af de tre kørere har endurance erfaring med LMP1 biler, mens den sidste kører har sin erfaring fra primært formel racing og på det seneste også sportscar racing.
 

Toyota Motorsport har udvalgt tre kørere der udover at skal køre 24 timers løbet på Le Mans i den nye Toyota LMP-1 hybrid racer, også skal køre udvalgte løb i den nye FIA WEC serie der afløser ILM Cuppen.

Det er veteranen Alex Wurz der sammen med Nicolas Lapierre og Kazuki Nakajima skal udgøre kørersammensætningen.

Alex Wurz's cv indeholder en lange række sæsoner i Formel 1 og siden efterhånden mange deltagelser i Le Mans løbet. 2 gange har han vundet løbet og er den yngste kører der har vundet dette løb. Desuden er det blevet til sejre på Sebring, Spa og Road Atlanta. Han har i Le Mans sammenhænge kørt for først Team Joest, og siden Peugeot.

Nicolas Lapierre har en stor erfaring fra formel serier, samt senest sportsvognsracing og har siden 2007 deltaget i Le Mans og Le Mans relaterede serier og altid for Oreca teamet.

Kazuki Nakajima har gået formel vejen som en del af Toyotas Young Driver program. I år har han blandt kørt med i den japanske Super GT serie.

Toyota har allerede fastlagt en del af programmet for LMP1 indsatsen. Samarbejdet med Oreca er fastsat og man vil indenfor kort tid sætte kørerne i simulatorer. Desuden skal kørerne bidrage med deres erfaring fra tidligere. I udviklingsarbejdet skal der arbejdes meget med især hybrid delen, og det kan måske blive lidt af en opgave at få det rettet ind.

Det forventes at den første tur i bilen bliver et sted i Europa i starten af det nye år. Det er hverken af- eller bekræftet endnu om bilen kommer til start ved årets første WEC/ALMS løb der køres på Sebring banen i Florida i marts måned.

Dons


Læs mere om:
  • Alexander Wurz
  • Kazuki Nakajima
  • Nicolas Lapierre
  •      ASETEK SIMSPORTS