Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Følelsesladet eftermiddag endte med guld til Harms og Dernoff

DM Rally 
02/11/11 

René Harms/Henrik Dernoff (Nørre Alslev/Ringsted) kan nu kalde sig rallymestre. I weekenden fik de i Messecenter Herning hængt guldmedaljerne om halsen som det synlige bevis på deres titel i Dansk Automobil Sports Unions Cup for de mindste rallybiler. Ti timer tidligere havde det ikke set ud til, at årets sidste DM-rally ville få en happy end for duoen fra Suzuki Motorsport.
 

”Jeg kan ikke huske, at jeg har haft en så følelsesmæssig lørdag som denne her. Det var en mental rutsjetur,” siger René Harms, efter at han har fået weekendens oplevelser lidt på afstand. ”Vi skulle bare gennemføre løbet for at blive mestre. Intet andet. Men på prøve 8 kunne jeg ikke få den i gear. Jeg kunne intet gøre. Gulddrømmene var væk.”


René Harms og Henrik Dernoff tog titlen i deres klasse

René Harms/Henrik Dernoff kæmpede mod et andet Suzuki-mandskab – Simon Larsen/Nicklas Daugberg (Nykøbing Falster/Fuglebjerg) – som nu havde mulighed for at overhale dem i pointrækkefølgen.

”Simon skulle minimum blive toer for at vinde mesterskabet, og det lå han til. Enten skulle min teamkammerat Anders give meget gas og presse ham ned på tredjepladsen, eller også skulle Simon få teknisk defekt. Det fik han så på den sidste prøve,” siger René Harms. ”Det var den længste eftermiddag i hele mit liv. Nu er vi mestre, men det er ikke kun et mesterskab for Henrik og mig. Dette mesterskab er også et mesterskab for hele teamet, for uden hjælpen fra alle i Suzuki Motorsport havde vi ikke fået den titel.”

”Det var glædeligt for os med mesterskabet, men også både surt og synd for Simon og Nicklas, at det glippede for dem. Da jeg ikke skal bruge min rallybil mere i år, har vi derfor fra Suzuki Motorsports side valgt at tilbyde Simon og Nicklas min bil til det løb, han havde planlagt at skulle køre i Belgien om to uger.”

René Harms/Henrik Dernoff fik deres guldmedaljer, men ingen pokaler. Dem hentede Anders Rasmussen/Peter Petersen (Slagelse/Ringsted) i stedet til teamet, da de sluttede på en andenplads i klassen.


Sæsonen sluttede med en andenplads for Anders Rasmussen og Peter Petersen

”Det var lykkedes os at holde Simon bag os frem til prøve 7, hvor vi tabte føringen, men da René så udgik, fik vi et nyt mål med at jagte Simon og få ham ned i rækkerne, mens vi samtidig passede på bilen,” fortæller Anders Rasmussen. ”Men Simon kørte fra mig på de sidste prøver.”

”Vi var på marken et par gange, fordi jeg bremsede for sent, men ellers var det sjovt at køre på grus, for det kan sådan en Suzuki bare. Det er jo en gruppe N-bil, hvor man ikke må lave noget ved undervognen, men den er bare utrolig rolig på gruset. Den blev bare i sporet, og det har jeg ikke været vant til. Det var sjovt at køre på grus med den.”

Danboring Rally bød også DM-premiere til den nye Suzuki Swift Maxi 2000, som blev kørt af Kenneth Madsen/Carina V. Møller (Dianalund/ Helsingør), men holdet kom desværre ikke i mål. På den første hastighedsprøve var de ellers hurtigst i Tunet National, men så havde de en afkørsel på den fjerde hastighedsprøve.

”Jeg fik bremset lidt for sent før nogle tønder, der var stillet op som chikane,” fortæller Kenneth Madsen. ”Jeg havde et mareridt med nogle tønder sidst, og det ville vi ikke have igen, så jeg prøvede at dreje bilen udenom chikanen. Grøften så ikke ud til at være dyb, men det var den, og bilen slog ned i den. Jeg var faktisk overrasket over, at jeg kunne fortsætte. Da vi kom til mål på prøven, satte vi donkraften på den, men der var ikke slør eller noget andet synligt, så vi valgte at fortsætte.”


Kenneth Madsen og Carina V Møller var hurtigst i gruppen på første prøve

Det gik godt på de efterfølgende hastighedsprøver, men en følgeskade gjorde, at Kenneth Madsen/Carina V. Møller ikke kunne fuldføre løbet.

”Det var bare ærgerligt, at vi ikke fik kørt nogle flere kilometer,” siger Kenneth Madsen. ”Det er virkelig en god bil, og der er mere i den. Det skal nok blive en hurtig bil, for den kører godt på hjulene.”

Sidste opgave for Suzuki Motorsport bliver landsfinalen i Yokohama-mesterskabet, hvor Anders Lysen/John Madsen (Sorø/Dianalund) skal følge de gode takter op fra Yokohama-mesterskabet øst.

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
  • Henrik Dernoff
  • René Harms
  • Herning
  • 29/10/11 - Herning - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: