Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

På rejse ind i det ukendte

Formel 1 
27/10/11 

Optakt til Det Indiske Grand Prix
Efter afgørelsen fortsætter VM ufortrødent, men måske ikke med helt samme gejst blandt tilskuere, journalister, fans etc. Mens Bernie Ecclestone er sikker på sin del af indtjeningen, må vi andre gribe lidt dybere for at finde noget der kan bibringe det hele lidt interesse, sådan på forhånd. Om selve løbet var seværdigt eller ej, har heldigvis ikke noget med VM at gøre.
 

For verdensmester eller ikke, Sebastian Vettel dominere det hele i øjeblikket. Og det har han åbenbart tænkt sig at blive ved med, hvis han kan. Og det selvfølgelig det han tjener sine penge på.

Men på søndag kan vi dog måske alligevel mobilersere lidt interesse, da løbet skal køres i Indien, og det er første gang F1 kommer den vej forbi.

Det gør det tilgengæld svært at sige ret meget om banen - alt bliver alligevel bare gætværk.

Pirelli har hevet det bløde og det hårde dæk med, og dermed burde der være chancer for at dækkene for alvor får indflydelse på løbet, når der for en gangs skyld er et lille spring imellem de typer af dæk. Om det så reelt bliver til noget, er en anden historie.

FIA har besluttet sig for to DRS zoner i Indien. Den ene er på start/mål langsiden, med et målingspunkt for afstand ved indgangen til sidste sving. Den anden DRS zone bliver mellem sving 3 og sving 4, med et målingspunkt lige før sving 3.

Om løbet bliver godt, og om det bliver et af de løb man for fremtiden vil glæde sig til, ved vi først på søndag. De sidste par års nye baner har været lidt blandet, med en ok bane i Korea og en horribel i Abu Dhabi. Allesammen er de, ligesom i Indien, konstrueret af Tielke - en mand med få virkelige succeser og mange fiaskoer, men stadig uden konkurrence.

Men en ting er sikkert, VM er afgjort, spændingen er væk, og at der stadig går en måneds tid inden sæsonen er slut, virker en anelse anstrengende. Man kan også få for meget af en god ting...

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Buddh International Circuit
  • 30/10/11 - Buddh International Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •