Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formel 2

Sidste løb i sæsonen for Mikkel Mac

FIA Formel 2 
27/10/11 

Rundt omkring på den nordlige halvkugle er de forskellige løbsserier enten allerede afsluttet eller tæt på at være det. Således også for Formula 2, hvor danske Mikkel Mac har været med hele i alle sæsonens løb.
Sidste weekend i oktober bliver også sidste gang, hvor de hurtige formel-racere skal dyste om pokaler i 2011.
 

Det foregår i Sydeuropa, nærmere bestemt på Formel 1 banen Circuit de Catalunya ved Barcelona, hvor der selv på denne tid af året stadig er mulighed for at få et godt race i fornuftigt vejr.

Selvom de fleste single-seaters på overfladen ligner hinanden, så er ikke alle formel-racere skabt ens. Formula 2 er en nykonstruktion, første gang lanceret i 2009. Det indebærer at de nyeste sikkerhedsteknologiske erfaringer er tænkt ind fra grunden. Da Mikkel ved det seneste løb på Monza ved høj hastighed ramte en forhindring, hvorved hans bil i bogstaveligste forstand blev flyvende, var den alligevel i stand til at fortsætte til løbets slutning. Dermed kan Mikkel stadig bryste sig af at være en af de kørere, som har den højeste gennemførsels-procent. Ud af sæsonens hidtil 14 løb er han kun udgået af et enkelt.

Som en af rookierne (førsteårskører i serien) har han formået at vise en stigende formkurve hen mod sæsonens slutning. Det blev særligt understreget ved kvalifikationerne til de to løb på Monza, hvor han sluttede i top-6 begge gange. Men han har også måttet se i øjnene, at konkurrencen i den forreste del af feltet er knivskarp, hvilket bl.a. førte til førnævnte flyvetur.

Selvtilliden fejler ikke noget forud for løbet i Spanien, men der er mange andre kørere, som også er sultne for at afslutte sæsonen med et godt resultat. Som Mikkel Mac udtrykker det: "Når jeg koncentrerer mig 100% om min egen indsats, så plejer det at give et godt resultat."

Peter Madsen
www.mikkelmac.dk


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Circuit de Catalunya
  •