Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Frank Nielsen: ”Vi har ryggen op mod muren”

DM Rally 
26/10/11 

Rallykøreren fra Odder skal kæmpe for at sikre sig guldmedaljen i DM
I den sidste weekend af oktober skal det afgøres, om Frank Nielsen sikrer sig guldmedaljen og kan kalde sig Danmarksmester i rally i klassen for de to-hjuls-trukne biler. Eller om rallykøreren fra Odder i stedet skal have enten en sølv- eller bronzemedalje hængt om halsen.
 

”Vi har ryggen op mod muren. Vi skal køre rigtig stærkt og så faktisk håbe på, at der sker noget med de andre. Sådan er odds,” konstaterer Frank Nielsen inden Danboring Rally, der køres den 28.-29. oktober i og omkring Herning. Inden DM-finalen indtager han og makkeren Børge Jensen andenpladsen i DM-kampen. Her er de 13 point efter den førende Kim Wentzel og kun to point foran Simon Vallentin Hansen på tredjepladsen.


Frank Nielsen har ryggen mod muren før DM-Finalen i rally

”Jeg tror på, at der ikke er fundet en vinder, før vi er kommet i mål,” slår Frank Nielsen fast. ”Der kan jo ske noget på allerførste hastighedsprøve. Det har vi selv prøvet i år. Vi nåede jo kun at køre 300 meter i DM2, så jeg tror på, at alt kan ske.”

Gennem det meste af sæsonen har Frank Nielsen kæmpet mod Kim Wentzel om at toppe tabellen i 2WD-klassen, men ved det seneste løb fik den sjællandske kører udbygget sit forspring yderligere, mens Simon Vallentin Hansen vandt løbet og pludselig begyndte at true Frank Nielsens andenplads.

”Vi satser på at bruge vores erfaring. Vi kører jo ikke som de unge. Vi satser på, at vi ved at bruge vores rutine kan køre fra ham, for han må helst ikke komme foran, for så ryger vi ned på bronzen, og det skulle vi helst ikke,” siger Frank Nielsen.

Rallykøreren førte tidligere på sæsonen mesterskabet, da han bl.a. vandt første og tredje afdeling af Mekonomen Rally Championship, men i de to seneste løb har mekanikken kostet ham mange placeringer. Men nu er de problemer løst.

”Det viste sig, at vi har haft nogle dårlige stik,” forklarer Frank Nielsen. ”Ledningsnettet er kun to år gammelt og fejler ikke noget, men jeg endte med at sætte 6-7 nye stik i det. De var simpelthen for dårlige. Jeg har haft bilen testet på et køretekniske anlæg, og jeg synes faktisk, at den kører rigtig godt lige nu. Så nu er vi gået i gang med at arbejde med at justere på bilens affjedring.”

”Vi føler os i hvert fald godt klar til at kæmpe det sidste slag i DM-kampen. Vi er sikre på en bronzemedalje, men vi vil helst have guldmedaljen med hjem. Nu må det næsten være nogen af de andres tur til at have teknisk uheld.”

www.fn-rally.dk


Læs mere om:
  • Børge Jensen
  • Frank Nielsen
  • Herning
  • 29/10/11 - Herning - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: