V8 Supercar

Jan Magnussen kæmpede sig tilbage efter straf

V8 Supercar
24/10/11

Nøjagtig som ved lørdagens første løb ved Gold Coast 600 invitationsløbet i Surfers Paraqdise, Australien, leverede Jan Magnussen en fantastisk indsats i den australske V8 Supercar serie, da søndagens løb blev afviklet tidlig morgen dansk tid.

Jan Magnussen, der delte en Holden Commodore hos Supercheap Auto Racing med australske Russell ”The Enforcer” Ingall, startede søndagens løb fra 16. position. Et sammenstød med den tidligere Formel 1 kører Christian Klien, gav Magnussen en drivethrough straf, hvor han skulle køre gennem pitlane med 40 km/t medens konkurrenterne passerede på langsiden med 260 km/t.

(Foto: Supercheap-Auto-Racing)

Da Magnussen kom tilbage på banen var han på 27. pladsen 45 sekunder efter den førende, men herfra begyndte han en opsigtsvækkende jagt. Omgang efter omgang var han hurtigste mand på banen og hentede konkurrenterne og inden han gav bilen til Russell Ingall efter 35 af de 102 omgange var han på 12. pladsen, lige bag Jorg Bergmeister, som han lå bagved da han modtog straffen. Russell Ingall kørte bilen yderligere frem og da løbet blev flaget af, var det et glad og tilfreds team, der jublede over en 8. plads, efter at løbets indledende 27. plads ikke havde givet håb om, at slutte i toppen.

Ved lørdagens løb havde ”The Dominator”, som Magnussen blev døbt, på de første 11 omgange avanceret fra 12. til 8. pladsen, da bremsesvigt efterfølgende kostede flere omgange i pit. Dermed var det også lørdag uden for de flestes opmærksomhed, at Magnussen også lørdag leverede nogle af de hurtigste omgange i løbet i biler, der i den grad kræver indgående kendskab.

”Det er selvfølgelig skuffende, at jeg synes, jeg leverede to rigtig gode løb, som ikke gav de resultater vi havde fortjent” sagde Jan Magnussen efter søndagens løb. ”Jeg fik masser af ros fra teamet for min præstation og de var heldigvis enige i, at jeg ikke skulle have haft den straf for sammenstødet med Klien. Vi var på vej side om side mod chikanen på den bagerste langside. Jeg var på ydersiden og var ved at trække mig, da han vælger at dreje mod højre, så jeg rammer hans bagskærm og han ryger i væggen. Havde han blot kørt lige ind i chikanen, havde vi aldrig ramt hinanden, men sådan opfattede løbsledelsen det desværre ikke. Det ødelagde mit løb søndag, men det ødelagde ikke den store oplevelse jeg har haft i Australien. Det har været vildt sjovt at køre de løb. Det er nogle fede biler at skulle tøjle. Frem for alt, så var det fedt igen at køre løb med stående start. At høre 28 biler, der brøler højt lige inden starten går, kan sagtens give en erfaren gut som mig gåsehud og et godt adrenalin kick. Sidst, men ikke mindst, så var eventen, en passende hyldest til Dan Wheldon (der mistede livet i en Indycar ulykke sidste weekend – red.). Hans deltagelse var savnet, men der var masser af hyldest og minder gennem hele ugen og under løbet”.