Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Bedste VM-weekend nogensinde for Nykjær

WTCC 
23/10/11 

Michel Nykjær opnåede tidlig søndag karrierens bedste resultat i kampen om verdensmesterskabet for standardvogne, da han i begge løb på den japanske Formel 1-bane Suzuki vandt klassen for privatkørere, mens han tillige sikrede sig karrierens første generelle top 3-placering, da han blandede sig blandt de dominerende fabriksbiler fra Chevrolet. Resultatet betyder, at racerkøreren fra Næstved avancerede fra sjette- til tredjepladsen i kampen om privatkørernes verdensmesterskab.
 

”Det var dejlig at vise, at jeg kunne levere et topresultat,” fortæller Michel Nykjær fra Japan. ”Bilen kørte supergodt, og jeg var hurtigste privatkører. Man taler om, at Chevroleterne er overlegne, men jeg kunne følge dem i dag, og det er ikke hver dag, at nogen af privatkørerne gør det.”

”Michel har nu vist verdenseliten, hvor stort et potentiale, han har og Pole Position Denmarks investering de sidste mange år begynder nu for alvor at bære frugt,” siger team manager Henrik Lind fra Pole Position Denmark. ”Jeg glæder mig meget til de sidste to løb, hvor jeg er overbevist om, at Michel også vil vise sit enorme talent!”


Dette var udsigten, Michel Nykjærs konkurrenter i privatkørerne verdensmesterskab havde
(Foto: FIA WTCC)

Topplaceringen i det første løb blev sikret med et koldblodigt overblik. Fra en startposition som nummer ni formåede køreren fra Pole Position Denmark at køre sig udenom de sammenstød, der opstod foran ham. Han kom ud af første sving på en generel fjerdeplads, og da verdensmesteren Yvan Muller foran ham begik en fejl, benyttede Michel Nykjær lejligheden til at smutte frem på tredjepladsen.

”Yvan lavede en fejl, og den udnyttede Rob Hoff og jeg til at køre udenom,” fortæller Michel Nykjær. ”Bagefter havde jeg Yvan Muller liggende i baghjulene, men jeg kunne holde ham. Det er ikke hver dag, man får lov til at banke en verdensmester.”

I det andet løb måtte Michel Nykjær om noget endnu kæmpe mere for sin sejr blandt privatkørerne. Her blev han hele løbet igennem presset af Colin Turkington, der dog aldrig kom forbi.

”Han ramte og skubbede mig rundt, så vi næsten kunne kikke hinanden i øjnene, og der besluttede jeg mig for, at han ikke skulle forbi, selv om han ikke betyder noget i mesterskabet,” siger Michel Nykjær. ”Jeg var hurtigere end ham flere steder, og jeg besluttede mig for, at han bare ikke skulle forbi. Det kom han heller ikke!”

Søndagens resultat betyder, at Michel Nykjær er rykket fra sjette- til tredjepladsen i kampen om privatkørernes verdensmesterskab. Ikke nok med det. Han har også reduceret afstand til den førende fra 26 til 16 point inden årets næstsidste VM-afdeling i Kina.


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Suzuka
  • 23/10/11 - Suzuka - WTCC - FIA VM
  •