Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Scirocco R-Cup

Unge Vodder tester for Volkswagen

Scirocco R-Cup 
23/10/11 

Scirocco R-CupDen nykårede 1600 Challenge Rookie-mester skal teste til VW Scirocco R Junior Cup med henblik på adgang til serien i 2012.
 

Hjelmhuen når dårligt at blive helt tør før Frederik Vodder, Roskilde, trækker i køredragten igen. Denne gang er det dog ikke den VW Lupo, han i 2011-sæsonen kørte i 1600 Challenge-serien, men tæt på:

"Jeg skal sammen med omkring 30 andre unge kørere fra hele Europa til test på Oschersleben for at kvalificere mig til at deltage i Volkswagen Motorsport Scirocco R Junior Cup-mesterskabet i 2012", forklarer Frederik. "Vi skal køre i VW Polo Cup-biler, som ikke er meget større eller hurtigere end min Lupo, så jeg håber at det giver mig en lille fordel."


Frederik Vodder er kommet i Volkswagen Motorsports søgelys
(Foto: VW Motorsport)

Den lange midtsjællandske teenager skal igennem et to-dages forløb, hvor der løbende bliver skilt kørere fra.

Scirocco R Junior Cup har i 2012 kørt som opvarmning til de europæiske DTM-løb, og med gæstekørere som Kurt Thiim, Frank Biela og David Brabham har der været stor international eksponering på serien.


Efter sin debutsæson i 1600 Challenge blev Frederik kåret til Årets Rookie
(Foto: Gripping Media)

"I 2012 skal Scirocco-cuppen også køre sammen med DTM, og udover de mange tusinde tilskuere, bliver løbene også vist live på tv-kanalen Motors TV", siger Frederik.

"Jeg er glad for at mine resultater i 1600 Challenge har banet vejen for min deltagelse i denne test. Det kunne blive en rigtig spændende 2012-sæson, hvis det lykkes."

Såfremt Frederik slipper igennem nåleøjet og får starttilladelse i det internationale talentmesterskab, skal en anden udfordring klares, før det vil lykkes:

"Det er ikke gratis at deltage, bare fordi man er blevet accepteret som kører", forklarer Frederik. "Så jeg skal ud og finde nogle sponsorer, der vil være med til at hjælpe mig og min karriere ud over Danmarks grænser."


Den lille Lupo bliver måske skiftet ud med en nyere VW Scirocco R i 2012
(Foto: Gripping Media)

Testen på Oschersleben finder sted den 7-8. november og er kommet i stand på grund af Frederiks flotte resultater i 1600 Challenge.

FrederikVodder.dk


Læs mere om:
  • Frederik Vodder
  •