Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Første test af Peugoet 908 HYbrid 4

FIA WEC 
21/10/11 

World Endurance ChampionshipI sidste uge kørte Peugeot Sport den første bane test af deres nye Peugeot 908 HYbrid 4 racer. Det skete på Estoril banen.
I september måned kørte man en privat shakedown test af bilen, men ikke en egentlig test. Det er først nu at det er sket. Efter testen var man hos Peugeot tilfredse med udfaldet.
 

Siden man i marts måned afslørede 908 HYbrid 4 raceren, har man sideløbende udviklet på både den og på den nuværende 908 racer. Spørgsmålet er hvornår den nye hybrid racer bliver indsat i et rigtigt løb. Foreløbig er man i fuld gang med testarbejdet af de nye elektriske komponenter.


(Foto: Peugeot Sport)

Testen i sidste uge blev kørt af Stephane Sarrazin. Hans tilbagemeldinger sammen med de opsamlede data, skal nu evalueres af teamets ingeniører. Man er selvfølgelig forsigtige med at sige for meget om hvad man fik ud af testen. Men man siger dog at det ikke var målet at se hvordan bilens præstationer ville være, men mere at konstatere at de nye hybrid-dele opfyldte de krævede betingelser, hvilket Peugeot Sport oplyser at de gjorde.

Man havde ændret bilens setup for at bilen i sig selv bedre skulle arbejde sammen med det nye system.
Stephane Sarrazin sagde blandt andet at efter at have fundet kompromiset i setuppet tilrettet det nye system, var det en positiv oplevelse. Man kunne virkelig mærke kraftforskellen. Han sagde dog også at man kun er i den tidlige fase af udviklingen. Det bliver blandt andet spændende at se hvordan bilen reagerer på en anden bane. Balancen i bilen er ikke optimal endnu.


(Foto: Peugeot Sport)

Fra Peugeots side forlyder det at man først vil være sikker på at det nye system fungerer, før man går videre med den egentlige tilretning. Man har endnu ikke endeligt planlagt en test mere i år. Det forventes dog at der bliver kørt en test mere. Der skal blandt arbejdes med en optimering og tilretning af hybridsystemet i forhold til bilens handling. Stephane Sarrazin påpegede at bilens balance ikke er specielt optimal endnu. Det har man selvfølgelig taget til efterretning. Ved en senere decideret endurance test, vil man selvfølgelig tilrette dette sammen med en masse andre nødvendige ting.

Dons

Læs mere om:
  • Stephane Sarrazin
  • Peugeot Sport
  •