Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Sæsonafslutning med udfordringer

Yokohama
1600 Challenge 

18/10/11 
Yokohama

Frederik Vodders sidste løb i 1600 Challenge blev kørt på Padborg Park den 9. oktober. Tekniske problemer plagede den nykårede rookie-mester, der havde hele 90 kilo succesballast med i sin lille VW Lupo.
 

Efter at have sikret sig titlen som årets bedste rookie-kører på Sturup Raceway, var der ikke meget tilbage at kæmpe for. Med lidt held kunne en generel femteplads i mesterskabet køres hjem, men med 90 kilo succesballast i bilen var der ikke gode odds.


(Foto: Gripping Media)

"Som udgangspunkt skulle jeg bare køre løbene så godt, jeg kunne, uden at ødelægge noget", siger Frederik. "I tidtagningen fik jeg en 9. plads, og det var såmænd okay, vægten taget i betragtning."

Et par småjusteringer på Lupo'ens opsætning senere var Frederik klar til at køre taktisk: "Jeg blev snydt for en sejr ved Grand Prix Danmark tidligere på året, og nu hvor der ikke var mere at køre for i mesterskabet, var målet at tage en sejr i andet heat", forklarer Frederik. Kunne Roskilde-drengen slutte på 8. pladsen i første heat, ville andet heat blive startet fra pole position - og dermed give gode chancer for sejr.

Det gik imidlertid ikke helt som håbet. Efter fem omgange knækkede en bærearm på den lille racer, og selvom Frederik havde kørt sig op til syvendepladsen, var det slut for første heat.

"Det er første gang, vi har knækket en bærearm på Lupoen, så det er nok bare sort uheld", sagde Frederik mens der blev arbejdet på højtryk for at få bilen klar igen.


(Foto: Gripping Media)

Fra en 21. plads var vinderchancerne så godt som forduftet, men så var der til gengæld rig mulighed for at øve overhalingsevnerne. Allerede på anden omgang var Frederik oppe på 16. pladsen, da en safety car-periode satte en midlertidig stopper for avancementet.

Efter nogle omgange i roligt tempo kunne turen op igennem feltet fortsætte. Med få omgange tilbage var den lille Lupo på 10. pladsen, og da de to forankørende havde en indbyrdes kamp, blev syvendepladsen det næste mål.


(Foto: Gripping Media)

"På næstsidste omgang kørte jeg løbets hurtigste omgang, og på sidste omgang hentede jeg Frederik Jensen på syvendepladsen", forklarer Frederik. "I sidste sving lykkedes det mig lige akkurat at snige mig forbi Søren Lauridsen, så jeg sluttede løbet på sjettepladsen."

Det har uden tvivl været en succesfuld sæson for den unge racerkører. 16 år og rookie-mester i 1600 Challenge er ikke en ligegyldig præstation. Frederik selv er dog godt klar over hvordan det har kunnet lade sig gøre:

"Uden gode sponsorer og hjælp fra venner og familie var jeg ikke nået halvvejs i motorsporten", siger Frederik, der endnu ikke er helt færdig med motorsport for i år.

"Jeg skal til udlandet og teste en bil eller to, men det vil jeg ikke fortælle mere om lige nu", griner Frederik.

FrederikVodder.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Frederik Vodder
  • Padborg Park
  • 09/10/11 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: