1600 Challenge

Spænding til det sidste i Yokohama 1600 Challenge

19/10/11

Mesterskabet i Yokohama 1600 Challenge blev først afgjort i sidste heat af sæsonen. Inden sidste afdeling førte Dennis Bannergård med 11 point, så spændingen var stor, da weekenden startede og alle var klar til at kæmpe om de sidste point.

Weekenden kunne også byde på sæsonens største felt, hele 27 biler, der søndag morgen kørte ud til tidstagning, der forløb uden de store problemer. Efter tidstagningen var spændingen ikke blevet mindre, Jan Lausten var hurtigst efterfuldt af Michael Skipper og Dennis Bannergård, så det nu var endnu tættere i toppen af mesterskabet inden første heat.

Da starten gik til heat 1 skete det værst mulige for Dennis Bannergård og hans mesterskabsdrømme, han ødelagde gearkasse på hans 106 racer og måtte udgå. Dette åbnede muligheden for hans konkurrenter i mesterskabet og efter 14 omg. med tæt, flot og spændende race blev heat 1 vundet af Jan Lausten efterfuldt af Michael Skipper og Sonny Nielsen. Med Jans flotte sejer havde han kørt sig tilbage i kampen om mesterskabet, der nu blev ført af Michael skipper foran Dennis Bannergård.

Dennis havde til heat 2 fået skiftet sin gearkasse så han igen var klar til at kæmpe. For at vinde mesterskabet skulle han slutte bedre end Michael Skipper, der skulle starte fra 7´ende startplads. Dennis skulle starte fra 24´ende startplads så der skulle lidt held og en masse overhalinger til.

Starten til heat 2 gik uden problemer og alle kom godt af sted, Michael Scharstein tog føringen i løbet og fik hurtig lavet et hul ned til resten af feltet, hvor kampen om 2-3 var rigtig hård mellem Frederik Mortensen og Michael Skipper, der hurtigt havde kørt sig op på en 3. plads. Jan Lausten udgik tidligt fra heatet og dermed også fra mesterskabskampen. Efter en safty-car periode midt i heatet var feltet igen samlet og da løbet igen var frit kunne Michael Scharstein ikke holde sin føring og måtte se sig overhalet af Frederik Mortensen og Michael Skipper for at slutte på en 4. plads i løbet. Michael Skipper havde med udsigt til at vinde mesterskabet fået rigtig god fart i bilen, så han fik også overhalet Frederik Mortensen og vandt løbet med Frederik på 2. pladsen og Dennis Bannergård på 3. pladsen. Dennis der ellers havde kørt et rigtig flot løb med en masse overhalinger måtte desværre sande, at han lige manglede det sidste for at ha vundet mesterskabet.

Michael Skipper vinder efter en velkørt sæson mesterskabet i Yokohama 1600 Challenge foran Dennis Bannergård og Frederik Mortensen.

Der skal lyde et stort tillykke til dem og alle de køre der har været med til at skabe 2011 sæsonen fra alle os i Køreforeningen Gr. N