Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Nykjær klar til japansk udfordring

WTCC 
19/10/11 

Halvanden måneds pause er snart slut, når Michel Nykjær i den kommende weekend genoptager kampen om verdensmesterskabet for standardvogne. Efter sæsonens ni første løb i Sydamerika og Europa, afsluttes året i Asien med de sidste tre løb, hvor det første køres i Japan. Michel Nykjær kørte i landet sidste år, men denne gang står han overfor en ny udfordring.
 

”Sidste år kørte vi Okayama-banen, men i år skal vi køre løbet på Suzuka-banen,” fortæller racerkøreren fra Næstved. ”Det bliver spændende at komme ud at køre på en Formel 1-bane, men det bliver ikke det forløb, man bruger til Formel 1. Det bliver den korte bane, der har fem sving indenfor 2.200 meter, så vi skal køre 23 omgange. Alle jeg har talt med, siger, at det er en meget fin bane, men det er den store bane, de har kørt på, så det bliver noget helt andet.”


Michel Nykjær genoptager kampen om privatkørernes VM i Japan
(Foto: FIA WTCC)

Med tre afdelinger igen begynder kampen om verdensmesterskabet for privatkørere for alvor at spidse til. Fra Michel Nykjær på sjettepladsen op til den førende kører er der 26 point, og der er stadig 80 point at køre om.

”Jeg glæder mig meget til at komme til Japan, og jeg forfølger fortsat mit mål om at vinde privat cuppen,” siger køreren fra Pole Postion Denmark. ”Jeg har stadig en mulighed for vinde mesterskabet, og jeg har den fordel, at jeg i forhold til de konkurrenter, jeg kørt imod, har været hurtigere til at lære de nye baner at kende. Hvis jeg er fremme i skoen, kan jeg godt få nogle gode resultater, selv om jeg ved, at det bliver svært.”

Løbet i Japan ligger på en årstid, hvor der er stor sandsynlighed for regn i Japan, hvilket man oplevede sidste år. Men der er en meget naturlig forklaring på, at der skal være halvanden måneds pause i sæsonen.

”Bilerne skal jo sejles til Japan, og det tager naturligvis sin tid,” siger Michel Nykjær, der har brugt den lange pause til at deltage i to afdelinger af Scandinavian Touring Car Championship.

”Jeg glæder mig til at komme i gang. Pausen har været lang, men nu kommer der en periode, hvor man pendler frem og tilbage med et løb i Asien hver anden uge. Det bliver lidt hårdt, men det er dejligt at komme i gang igen.”


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  •