Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Dødsfald: Dan Wheldon

IndyCar
Series  

17/10/11 

Den britiske racerkører, Dan Wheldon, mistede sent i aftes livet. Det skete under afviklingen af årets sidste løb i Indy Car Series, der blev kørt i Las Vegas.
Efter 11 omgange, kørte flere kørere sammen og de bagfra kommende havde ikke mange chancer for at undgå at ramme de allerede forulykkede. Episoden sendte Dan Wheldons bil ud i fanghegnet der omgiver banen.
 

Dan Wheldon kom i 1999 til USA for at forsøge lykken i amerikansk motorsport. Men det var først i 2002 at han fik sin første start i Indy Car Series, hvor han kørte for Panther Racing. Et team han vendte tilbage til i sidste sæson efter også at have kørt for både Andretti Green Racing (idag Andretti Autosport) og senere Chip Ganassi teamet.

Dan Wheldon opnåede i sin ICS karriere 16 sejre i 134 løb. Han blev mester i serien i 2005, samme år vandt han også det berømte Indy 500 løb. En sejr han med held gentog i år.


(Video: IZOD IndyCar Series)


Læs mere om:
  • Dan Wheldon
  •