Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Dansk Automobil Sports Union - Elitenyt

Diverse 
14/10/11 

Tre af dansk bilsports største talenter har indeværende uge deltaget i testkørsler der kan få afgørende betydning for deres fremtid.
På den spanske Grand Prix bane ved Barcelona, Circuit de Catalunia, udviklede den to dage lange test tirsdag og onsdag for Renault 3.5-klassen sig til en ren dansk affære.
 

Tirsdag var Kevin Magnussen hurtigst af alle, og onsdag gjorde Marco Sørensen ham kunsten efter. Renault 3.5 er en af de afsluttende fødeklasser til Formel 1, og har de seneste år bl.a. produceret topnavne som den nye verdensmester i Formel 1 Sebastian Vettel, Robert Kubica, Heikki Kovalainen, Daniel Ricciardo m.fl.


Marco Sørensen
(Foto: dppi)

Kevin Magnussen testede for sit succesrige team fra britisk Formel 3, Carlin Motorsport. Marco Sørensen var indkaldt af Gravity-Charuz teamet, der er en del af Gravity Management der har kontrakt med flere af sportens største talenter. En af indehaverne er Eric Boullier, der samtidig er teamchef for F1-holdet Lotus-Renault. Den succesfulde test kan åbne døre for nordjyden efter dennes flotte sæson i tysk Formel 3.
Læs mere på www.worldseriesbyrenault.fr

Et tredje dansk stortalent, Michael Christensen, var samtidig inviteret til evalueringstest af sportsvognsgiganten Porsche. På fabrikkens testbane ved Leipzig blev danskeren tirsdag sammen med en særligt inviteret gruppe unge formelkørere testet i Porsche Carrera Cup-racere, under opsyn af bl.a. Le Mans vinderen Timo Bernard. Michael Christensen sluttede testen med hurtigste tid af de deltagende.

Forinden ugens test havde Kevin Magnussen sikret sig andenpladsen i det britiske Formel 3 mesterskab som hans far vandt i 1994. Undervejs sikrede den unge sjællænder sig sæsonens syvende sejr på Silverstone lørdag.

Thomas Krebs sikrede sig den samlede tredjeplads i det højeste tyske kartingmesterskab (KF2) efter sidste afdeling, der blev kørt på Michael Schumachers bane i Kerpen. Christian Sørensen sluttede på sjettepladsen.
I juniorkategorien KF3 besatte Alexander Lindberg fjerdepladsen.

Jesper Egebart vandt også begge afdelinger af sidste afdeling af DM i Formel Ford, der blev kørt på Padborg Park. Sydjyden havde forinden sikret sig mesterskabet, mens Jacob Nørtoft og Michelle Gatting tog sig af de øvrige medaljer.


Jesper Egebart
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

DASU har udtaget Christina Nielsen som Danmarks deltager i test der finder sted som et samarbejde mellem FIA’s Women in Motorsport Commission (WMC) og Volkswagen.

Hensigten med testen er at kåre en vinder der som præmie får en sæson med gratis deltagelse i VW Scirocco R Cup. Prisen blev første gang udsat i 2010, og dengang vundet af danske Majken Rasmussen.


Christina Nielsen
(Foto: Jan Kaiser)

Christina Nielsen er 19 år og har i 2011 deltaget i ADAC Formel Master mesterskabet. Inden 2011 har Christina Nielsen en baggrund i karting og det danske mesterskab i Formel Ford (2010).

På baggrund af modtagne ansøgninger udtager FIA 10-12 kandidater der inviteres til ”shoot-out” der afholdes på banen i Oschersleben 10. november.
I spidsen for WMC står den tidligere rallystjerne Michele Mouton.


Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  • Christina Nielsen
  • Jacob Nørtoft
  • Jesper K. Egebart
  • Kevin Magnussen
  • Marco L. Sørensen
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Michelle Gatting
  • Thomas Krebs
  •