Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Uforpligtende underholdning

Formel 1 
13/10/11 

En kort optakt til Det Koreanske Grand Prix
VM er afgjort, spændingen er udløst. Der er ikke meget mere at skrive hjem om i Formel 1 2011. Men vi skal lige have afviklet de sidste fire løb, før det hele er slut. Det er ikke nødvendigvis skidt, det er sket flere gange at de løb der er kørt efter VM er afgjort har været blandt de mere underholdende.
 

2010 var første år F1 var i Korea og det gik egentlig meget godt. Det var så også første gang der blev kørt racerløb på en byggeplads, men en gang skal jo være den første. Til 2011 må man dog formode at banen er bygget færdig.

Banen er 5,6 km lang og de skal køre 55 omgange. DRS zonen er relativ kort, men placeret på den enormt lange langside. Målepunktet er sat til udgangen af sving 1, mens aktiveringen så kommer halvvejs mellem sving 2 og 3. Selvom man ikke kan aktivere før halvvejs, har man alligevel et godt stykke at presse klampen i bund på. Tanken må være at hvis man åbnede tidlgere for DRS ville den give en for stor fordel - og det er jo heller ikke meningen.

Pirelli har medtaget de bløde og de superbløde dæk, og forventer umiddelbart en del pitstops, fordi asfalten i Korea er ret hård ved dækkene.

Vettel kan være totalt ubekymret, nu hvor titlen er i hus, men det burde ikke give den store ændring for ham. Button derimod virker i øjeblikket tændt udover alle grænser og vil gerne slutte af med at markere at han i 2012 har tænkt sig at være første-udfordrer til titeln.

Løbet bliver kørt klokken 8 dansk tid, så man ikke skal urimeligt tidligt op.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Yeongam
  • 16/10/11 - Yeongam - Formel 1 - FIA F1
  •