Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

ProRacing slutter som to'er

Special Saloon 
14/10/11 

Inden sæsonfinalen på Padborg Park var målet ganske klart for Jakob Borum, den samlede andenplads i SS2 skulle hentes hjem. Med kun et enkelt point op til Kim Morgan skulle det kunne lade sig gøre. Nu stillede Kim Morgan desværre ikke op, så målet kunne nås ved blot at gennemføre et enkelt heat, men kører man løb så kører man for at vinde, så der skulle ikke spares på krudtet.
 

Med en andenplads i heat 1, blev andenpladsen i SS2 sikret.


Jakob Borum foran af 2 af kollegaerne i SS2
(Foto: Keld Dohm)

Om lørdagen til både træning og tidtagning fungerede bilen fint. Dogbox gearkassen var kommet på plads i bilen, og den spillede. Eneste malurt i bægeret var at motoren ikke helt trak som den burde. Lambda reguleringen kom under mistanke, og der blev gjort forsøg med at slå dette fra, og det blev besluttet at køre løb om søndagen uden denne regulering.

Heat 1 blev startet på en lidt spøjs måde. På første runde efter lineup, troede en del af kørerne at starten gik. Jakob Borum forklarede episoden således: ”Jeg kunne ikke se lamperne for Andreas’ (Kjærgaard, red.) store hækspoiler, så da jeg kom frem og så at lamperne var slukket, og flere af bilerne gav gas, så fik den fuld skrue, og jeg lavede en kanonstart – bare ærgerligt at det ikke talte”.

Hen mod slutningen af heatet sendte bilen en kæmpe røgsky ud fra højre forhjul, og herefter bremsede den ikke ret godt mere. Det viste sig at en manchet på trækakslen var hoppet af og havde smidt fedt og olie ud på en meget varm bremseskive. Spektakulært så det ud, men som Borum sagde: ”Bremserne virker sgu ikke så godt når de er smurt ind i fedt og olie”


Bilen fungerede godt – så længe det varede
(Foto: Keld Dohm)

Igen havde motoren ikke gået helt som vanligt i heatet, og den lød også anderledes end normalt. Det viste sig desværre, at der var vand i den ene cylinder, formentlig fra en ødelagt toppakning, og dermed var det slut med at køre ræs for denne sæson. Ærgerligt, men trods alt tilfredshed med, at det skete efter andenpladsen var sikret.

Samlet set har sæsonen ikke været så god som teamet havde kunnet ønske sig. Der har været lidt for mange tekniske problemer, men på den anden side, så har Borum flere gange vist at når bilen fungere optimalt, så er han rigtig hurtig – specielt i regnvejr. Til gengæld har det som altid været en fornøjelse at være en del af Special Saloon Car familien.


Borum takker af for sæsonen i år
(Foto: Keld Dohm)

Honda ProRacing, www.proracing.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Padborg Park
  • 09/10/11 - Padborg Park - Special Saloon - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her