Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Morten Dons - Danmarksmester i Formel Ford Zetec

Formel Ford - DK 
13/10/11 

D. 8.-9. Oktober blev sidste afdeling af dette års Formel Ford mesterskab kørt på Padborg Park. Inden løbet var der lagt op til en super spændende afslutning, da der kun var 2 point i mellem 1. Pladsen besat af Mikkel Byrialsen og 2. pladsen, Morten Dons.
 

I lørdagens tidtagning sendte Morten et klart signal om at han ville have guldet med hjem. Mortens tid var nemlig over 1 sekund hurtigere end den næsthurtigste i Zetec klassen!


Morten Dons løb med den samlede sejr i Formel Ford Zetec Cup’en
(Foto: Søren Dons)

I det første løb blev dette vekslet til en lige så sikker sejr, hvor Morten førte fra start til mål og overtog dermed føringen i mesterskabet, inden det sidste og altafgørende løb om søndagen. Der var dermed lagt op til et brag af en finale søndag, hvor Morten var helt opsat på at køre mesterskabet hjem.

Fra første start position kom Morten fint af sted, men måtte kort tid efter overgive 1. pladsen til mesterskabsrivalen, Mikkel Byrialsen. Et uheld bagerst i feltet sendte safty-car'en på banen efter blot en omgang. Da banen var blevet ryddet og igen var fri, skulle der for alvor køres race. Men ak. En af de hurtigere Duratec kører mistede herredømmet over sin racer og spandt rundt lige foran Mikkel, som var uden chance for at undgå en kollision. Dette sendte endnu engang safty-car'en på banen og Morten blev på daværende tidspunkt allerede sikker på at tage mesterskabet.

Dette betød dog ikke at han begyndte at slappe af. En lille bremsefejl kostede en placering, som Morten dog hurtigt fik kæmpet tilbage og efterfølgende kunne køre over målstregen som vinder, endnu engang. Dermed blev weekendens resultat 2 sejr og vinder af Danmarksmesterskabet i Formel Ford Zetec 2011.

Sæsonen 2011 har været rigtig god for Morten, da han har vundet 12 ud af de 15 løb han har stillet op i og udgået fra en første plads i de tre sidste.

"Det var synd for Mikkel det skulle ende sådan, da jeg var helt klar til en hel reel duel om guldet,” fortæller Morten. “For mig har det været en super god og meget lærerig sæson. Jeg er utrolig glad for at vinde mesterskabet i min første sæson. Det har været super fedt! Jeg er desuden også utrolig taknemmelig overfor alle mine sponsorer og dem som har hjulpet mig igennem sæsonen. Uden dem havde dette her ikke kunnet lade sig gøre, tak!” afslutter Morten.

Struer Kart Racing


Læs mere om:
  • Morten Dons
  • Padborg Park
  • 09/10/11 - Padborg Park - Formel Ford - DK - DM
  •