Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 2000

Så er det slut for i år

Yokohama 2000 
12/10/11 

Sidste weekend var det tid til afvikling af sidste afdeling af Yokohama Cup’en på Padborg Park, som for første gang fik æren af at lægge asfalt til DM-finalerne. I modsætning til forrige weekend, hvor selv en beskeden fysisk indsats kunne danne dug på lampekuplen, skar vinden gennem marv og ben trods det flotte solskin på dagen med efterårets første nattefrost. Prognoserne lovede koldt vejr med regn i løbet af dagen.
 


Hov, det var vist en spøgelsesbilist
(Foto: Gripping Media)

Der blev kørt træning midt på formiddagen og lidt overraskende var det Michael Markussen, der stak af fra resten af feltet med et forspring på over et sekund. Malermesteren fra Århus, Anders Christensen, kørte sig ind på femte pladsen næsten to sekunder efter. Den eneste trøst var, at Lars Højris, der stillede op i David Falchs bil fra 2010 lå bagved. Der var ikke den store tilfredshed at spore over resultatet fra træningen, så tiden inden tidtagningen blev brugt til at finjustere bilen. Noget kunne tyde på, at der var blevet skruet på de rigtige ting, for det blev til en tredjeplads halvandet sekund efter Michael Markussen. Det var et resultat, der kunne bruges til noget, når det udløste en startplads i anden række efter pole sitter.

Skyerne var for alvor begyndt at samle sig truende efter tidtagningen, men det var ikke begyndt at regne. Efter en opvarmningsomgang til at få lidt varme i slicks-dækkene blev feltet sendt af sted. Søren Marquard kom lidt bedre fra start og overtog tredjepladsen. I første sving var der lidt skærmydsler med en Citroen DS 3, og det kostede lidt tid, som gav mulighed for angreb bagfra. Anders måtte i første omgang forsvare sig mod Lars Højris, men han kørte af banen på fjerde omgang. Det blev derefter til kamp med Dennis Johansen, hvor man skiftedes til at føre et omgange. To omgange før mål fik Anders trukket sig fri og samtidig overhalet Søren Marquard og dermed generobret tredjepladsen. Bilen bar tydelige tegn af nærkamp, men ingen vitale dele var beskadiget.


På vej mod målstregen for sidste gang i år
(Foto: Gripping Media)

Sidste heat blev igen en regnvejrsaffære. Fra anden startrække skød Anders frem forbi Steffen Larsen og kom første gennem første sving tæt forfulgt af Michael Markussen. Den kamp fortsatte over de næste fire omgange, hvorefter feltet begyndte at falde til ro. End ikke opsamlingen bag safety car udløste flere overhalinger, og dermed sluttede sæsonen med en andenplads.

Nu står vinterpausen for døren, men der er allerede taget beslutning om, hvad næste sæson skal indebære. Det bliver ikke Camaro Cup, som ellers blev prøvet ved testdagen på FDM Jyllandsringen i forrige weekend. Det kunne nok være spændende, men også en markant omstilling. I stedet er indkøbt en anden Peugeot, som hen over vinteren skal ombygges til brug i Special Saloon Car.

Som afslutning på sæsonen skal der lyde en stor tak til sponsorer, hjælpere og famlien, der har gjort det hele muligt. Det kan godt være, at ambitionerne ikke helt blev opfyldt, men det er trods alt ikke noget dårligt resultat med en fjerdeplads i klassen.

ACA Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Anders Christensen
  • Padborg Park
  • 09/10/11 - Padborg Park - Yokohama 2000 - DM
  •