Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 2000

Kamp til stregen i Yokohama Cup

Yokohama 2000 
12/10/11 

Lasse Rolighed er stolt Danmarksmester 2011
Op til sæsonens sidste løb i Yokohama Cup 2000 serien var intet afgjort, duellanterne Steffen Larsen og Lasse Rolighed Petersen kunne se frem til en weekend, hvor hvert eneste point talte. Først når de sidste meter var blevet kørt på banen i Padborg, kunne trofæet hæves. Spørgsmålet var bare hvem, der skulle stå med æren og champagnen?
 

”Jeg var temmelig spændt forud for weekenden, ” fortæller Lasse. ”Jeg vidste, at jeg skulle skrabe alle de point sammen, som jeg overhovedet kunne. Steffen Larsen har domineret Yokohama Cup hele året, så jeg havde en stor opgave foran mig!” 9 point adskilte Lasse Rolighed fra Steffen Larsens pointføring før weekendens sidste løb, alle sejl var sat for at sikre sig Danmarksmesterskabet. Således var det en spændt Rolighed, der søndag formiddag kunne køre sin sorte Peugeot 307 ud på den sønderjyske asfalt.

”Det var fuld gas allerede i tidtagningen, det er sådan det skal være når man kører racerløb, at spændingen trækkes ud til sidste løbsweekend. Steffen har kæmpet med teknisk defekt, allerede fra starten af løbsweekenden. Så jeg skulle sikre så stor en fordel som muligt.”


Lasse Rolighed Petersen er ny Danmarksmester i Yokohama 2000 Cup
(Foto: Gripping Media)

Tidtagningen gik efter planen, med en anden startplacering kunne Pers Kemi teamet se frem til søndagens to løb. Der skulle lægges strategi, og med til den strategi hørte at nok fik Steffen Larsen ikke kvalificeret sig i tidtagningen, med en startplacering bagerst i feltet til følge. Men Rolighed har før set, hvor hurtigt Larsen har skåret sig gennem feltet. Så strategien var klar, fuld gas i heat 1!

Søndag klokken 14.55 var det tid til første duel. Løb 1 havde Michael Markussen i pole position, fulgt af Pers Kemi raceren med en noget spændt Rolighed bag rattet. Fuld gas fra de første meter sikrede den vejlensiske revisor en andenplads, og de point, der skulle til for at indhente Larsens pointføring.

I heat 2 skulle det hele afgøres, og takket være de point som Rolighed havde samlet sammen i weekendens første løb, begyndte det at se rigtigt positivt. Men som bekendt er et racerløb aldrig færdigt, før en vis dame har sunget. Det samme gjorde sig gældende for køreren i den sorte Pers Kemi racer, trods det faktum at Steffen Larsen på grund af endnu en teknisk defekt kæmpede sig gennem Heat 1 løbet på sidstepladsen. ”Jeg skulle starte fra 5. pladsen, og Steffen holdt på pole. Jeg vidste at dette heat var altafgørende, hellere køre klogt end at sætte det hele over styr. Da jeg så Steffens bil holde inde på græsset, vidste jeg at den var hjemme. Jeg kørte så langsomt, at jeg var ved at få en parkeringsbøde,” griner Rolighed.


Den sorte Peugeot 307 udførte opgaven perfekt på Padborg Park
(Foto: Gripping Media)

En fjerdeplads i årets sidste løb betød jubel blandt Pers Kemis teammedlemmer og gæster, støvregnen og den kolde blæst kunne ikke dæmpe festlighederne - et Danmarksmesterskab var i hus!

”Det ville have været fedt, hvis vi kunne have afgjort det på asfalten mellem Steffen Larsen og mig, det er den bedste måde at vinde på. Men desværre ville teknikken ikke som Steffen ville, og så var det mig der vandt. Det har været et spændende år med mange tætte kampe, det er ikke helt sunket ind endnu at jeg er blevet Danmarksmester. Men det føles godt!”

Teamejer Torben Pers var også yderst tilfreds, mens jublen over Roligheds DM nåede nye højder i teamteltet: ”Vi lagde jo en treårsplan for vores indsats, og indtil nu går det jo helt efter planen. Der er blevet kørt tæt og helt fair hele året. Lasse og hele teamet har gjort det godt. Så hvorfor skulle man ikke være tilfreds?”


Lasse kørte meget forsigtigt i det sidste heat
(Foto: Gripping Media)

Der blev fejret til ud på de små timer, og mandagen blev lidt mere rolig end sædvanligt for revisoren fra Vejle.

”Ja, jeg kom lidt sent i seng i går, så jeg tager den lidt med ro her mandag morgen. Men der er et smil på læben!”

Pers Kemi Sport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Lasse Rolighed Petersen
  • Padborg Park
  • 09/10/11 - Padborg Park - 1600 Challenge - DM
  • 09/10/11 - Padborg Park - Yokohama 2000 - DM
  •