Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Hård kamp om sidste medalje i Formel Ford-klassen

Formel Ford - DK 
11/10/11 

Slutfacit for årets to sidste Formel Ford-løb på Padborg Park endte også med at blive slutfacit for årets mesterskab i den hurtigste racerklasse – i hvert fald, når man kikker på de fire første placeringer.
Jesper K. Egebart, Børkop, var allerede inden racerweekenden i det sønderjyske sikker på guldmedaljen, men for en god ordens skyld viste han sig som en sand mester ved at vinde begge løb og dermed bringe antallet af sejre op på 13 ud af 17 mulige. I begge løb gik andenpladsen til Jacob Nørtoft, Vemmelev, der i øvrigt også denne gang døjede med gearkasseproblemer, men dem overvandt den vestsjællandske kører og tog sølvet.
 

Til gengæld var der i begge løb et gigantisk slagsmål om tredjepladsen.

Begge gange stod kampen mellem Michelle Gatting, Rungsted, og Elliot Winther, Roskilde, og ofte var det bare brøkdele af sekunder, der adskilte dem ved afslutningen af hver baneomgang. I det første løb var det Michelle Gatting, der fra start holdt tredjepladsen, men mod slutningen af løbet lykkedes det Elliot Winther at komme forbi, inden han atter måtte afgive tredjepladsen. Ofte lå de to kørere side om side igennem sving og ned ad langsiden, og en enkelt gang kom det da også til en berøring mellem dem – men heldigvis kunne begge blive på banen.


Michelle Gatting og Elliot Winther (9) kæmpede hårdt om den sidste podieplads
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

I andet løb var det først mod afslutningen af løbet, at duellen mellem dem blev genoptaget. Her havde Elliot Winther ellers holdt andenpladsen, men efter at have måttet lade Jacob Nørtoft slippe forbi, kom han under angreb fra Michelle Gatting, der til sidst kunne passere og erobre endnu en tredjeplads og dermed bronzen.

Frank Mortensen, Helsinge, er med sine 54 år næstældste kører i feltet, og selv om han tidligere har scoret en enkelt fjerdeplads, havde han på Padborg Park sin bedste weekend til dato i Formel Ford. Han var således femtehurtigst i tidtagningen – et resultat, han også gentog i de to løb, hvor han specielt i det andet fik leveret en kanonstart, der kortvarigt sendte ham frem på andenpladsen efter Jesper K. Egebart.


Frank Mortensen havde sin bedste weekend til dato i Formel Ford
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Mens vinderen af det generelle mesterskab var fundet på forhånd, så blev den nye Zetec Cup først afgjort i sidste løb. I det første løb klarede Morten Dons, Struer, sig bedst og bragte sig i front for cuppen, hvor afgørelsen praktisk taget faldt på den fjerde omgang af andet løb. Her stødte hans rival, Mikkel Byrialsen, Brabrand, nemlig sammen med Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, og dermed var han ude af spillet.

Mesterskabsstillingen:

Pl. Kører Bil Points
1. Jesper K. Egebart Ray-Duratec 365
2. Jacob Nørtoft Spectrum-Duratec 262
3. Michelle Gatting Van Diemen-Duratec 219
4. Elliot Winther Mygale-Duratec 209
5. Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 169
6. Morten Dons Vector-Zetec 138
7. Mikkel Byrialsen Aquila-Zetec 124
8. Frank Mortensen Ray-Duratec 104
9. Milton Lundström Van Diemen-Duratec 95
10. Sander W. Mortensen Van Diemen-Zetec 51
11. Kasper Bording Aquila-Zetec 37
12. Mathias Storbank Van Diemen-Zetec 37
13. Mikkel K. Sørensen Aquila-Zetec 33
14. Steffen Møller Ray-Duratec 29
15. Nick Palk Van Diemen-Zetec 27

Kørerforeningen Formel Ford Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Jens Elliot Winther
  • Jesper K. Egebart
  • Michelle Gatting
  • Mikkel Byrialsen
  • Morten Dons
  •