Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroën DS3 Cup

Sejre til Kirkegaard og Egholm i Citroen DS3 Cuppen

Citroën DS3 Cup 
11/10/11 

Søndag blev premiereudgaven af CITROËN DS3 CUPPEN afsluttet ved DM-Finalen på Padborg Park, og helt som ventet gik mesterskabet til Poul Dalgas. Den lille racerkører fra Kolding havde inden løbet et solidt forspring, der gav ham mulighed for at sikre sig titlen allerede i det første af de to løb. Netop det gjorde Poul Dalgas, da han sikrede sig en andenplads og dermed sluttede foran sin eneste mesterskabsrival, Mads Gravlund, der krydsede målstregen som syver.
 

De to løb på Padborg Park udløste ikke blot en premieremester i CITROËN DS3 CUPPEN, men også to førstegangsvindere. Det var Preben Kirkegaard og Lars Egholm, som hver især kunne vinde deres første løb i klassen.

Preben Kirkegaard skabte grundlaget for sin sejr allerede i tidtagningen, hvor han var et halvt sekund hurtigere end nærmeste konkurrent. Pole positionen blev udnyttet perfekt, da Preben Kirkegaards røde og blå racerbil gik i front fra start, og det lykkedes ham at føre samtlige 12 omgange foran Poul Dalgas.


Preben Kirkegaard tog sin første sejr på Padborg Park
(Foto: Morten Alstrup)

Lars Egholms premieresejr blev derimod først en realitet på allersidste omgang af sidste løb. Her havde Mads Gravlund ført fra start foran Poul Dalgas, men på den våde bane kom begge i skred, og her endte det med en kollision, som sendte Mads Gravlund af banen. Poul Dalgas overtog godt nok føringen på denne baggrund, men da han blev tildelt en stop-and-go som straf, måtte han til sidst gå i pit, og det banede vejen for Lars Egholm.

Med sejrene til Preben Kirkegaard og Lars Egholm nåede antallet af løbsvindere op på hele syv forskellige kørere i de 12 løb, der er blevet afviklet i CITROËN DS3 CUPPEN.

Her blev sæsonens sidste løb i øvrigt en meget dramatisk affære. Inden kollisionen mellem Mads Gravlund og Poul Dalgas indtraf og fordrede brug af en safety car, havde løbet allerede været neutraliseret en gang. Det skete, da Jørn Ginnerup forbremsede sig for enden af langsiden, hvor han kørte op bag i løbets toer, Rasmus Klarskov Larsen, der med høj fart blev sendt af banen. Begge kørere måtte udgå, men der skete kun materiel skade.

Citroen Danmark A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Lars Eegholm
  • Mads Gravlund
  • Poul Dalgas
  •      ASETEK SIMSPORTS