Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Sølv og bronze til Fluid Motorsports talenter

Formel Ford - DK 
11/10/11 

Jacob Nørtoft og Michelle Gatting sikrede sig henholdsvis sølv og bronze i Formel Ford-mesterskabet, da finalen blev kørt på Padborg Park i weekenden.
 

En lang sæson er slut, og for Fluid Motorsport Scandinavia har det været endnu en sæson med sejre og stor udvikling for teamets unge talenter. Jacob Nørtoft tog sølvmedaljen i mesterskabet, og Formel Ford-debutanten Michelle Gatting vandt bronze - efter at have givet sine mere erfarne konkurrenter kamp til stregen.

De to talenter lagde godt ud fra start, og allerede i tidtagningen tog de anden- og tredjepladserne efter den sikre mester, Jesper Egebart. For Michelles vedkommende gjaldt det om at holde Elliot Winther bag sig i weekendens to løb, hvis tredjepladsen skulle vindes.


Michelle Gatting sikrede sig bronze i Formel Ford-DM
(Foto: Gripping Media)

Lørdag eftermiddag kørtes første heat, og selvom kulden for alvor kunne mærkes, var der varmet op til race for alle pengene. Jacob satte kursen mod toppen, for selvom mesterskabet ikke kunne vindes, ville det varme ekstra med en førsteplads. Trods en imponerende indsats lykkedes det dog ikke vestsjællænderen at tage sejren fra Egebart.

Michelle kæmpede i størstedelen af løbet med at holde Elliot Winther bag sig, men med tre omgange igen smuttede han forbi. Det skræmte dog ikke Frk. Gatting, der med imponerende præcision lagde hårdt pres på konkurrenten. I sidste sving på sidste omgang lykkedes det at komme forbi og komme over målstregen på tredjepladsen 1/10 sekund foran Winther.


Der blev kørt tæt i finaleløbet
(Foto: Gripping Media)

"Der var lige en gang eller to, hvor jeg faktisk syntes at vi kørte lige tæt nok", lød det fra Michelle, da adreanalinet var kommet tilbage til normalniveauet. "Men man kan vist sige, at vi kørte om det!"

Teenagere er ellers ikke kendt for at stå tidligt op søndag morgen, men da det sidste løb - og kampen om bronzen - skulle afgøres allerede klokken halv elleve, fik teamchef Elvin Nielsen hevet Nørtoft og Gatting ud af høet i god tid. Søvnen var tydeligvis også gnedet ud af øjnene, da de blå Van Diemen-racere lagde fra land på banen.

Jacob satte jagten ind på Jesper Egebart for at få den sidste sejr i 2011. Bag ham startede Elliot Winther på tredjepladsen med Michelle ved siden af på fjerdepladsen. I halvdelen af løbet holdt bronze-konkurrenten Michelle bag sig, men da der kom varme i Rungsted-kørerens dæk, fik publikum en gentagelse af lørdagens kamp. Flere gange kørte de to med hjulene så tæt på hinanden, at selv den ellers så rolige teamchef fik pulsen op:

"Jeg har sjældent set noget lignende", griner Elvin. "Vi blev ellers enige om, at hun bare skulle tage det roligt, hvis Elliot lå lige foran hende, for så var tredjepladsen hjemme - men når hjelmen kommer på..."

Efter nogle omgange med hårdt, men fair race, kunne Michelle tage weekendens anden tredjeplads og dermed sikre sig bronzemedaljen. Foran hende kunne Jacob Nørtoft bide i rattet af frustration:

"Jeg hentede ind på Jesper Egebart for hver eneste omgang - havde der været én omgang mere, kunne jeg have forsøgt med en overhaling. Det er da bare for surt!"

"Når det er sagt, så har det været en fed sæson. Jeg har nydt at køre sammen med Michelle og ikke mindst at arbejde med et team som Fluid. Det har givet mig gode erfaringer og værdifuld viden, som jeg kan bruge fremover."


Jacob Nørtoft tog DM-sølvet og jagtede Egebart mod mål
(Foto: Gripping Media)

Michelle var til trods for bronzemedaljen ikke helt tilfreds:

"Jeg er bare ikke god til tredjepladser", indrømmer hun. "Det er sjovere at vinde, og havde vi vidst at der kom flere perioder med safety car, ville vi have lavet et andet setup på bilen, så der hurtigere kom varme i dækkene. Men okay - det er ret fedt at få bronze i min første sæson, for der har virkelig været kamp om det i år."

Team Manager Flemming Schleimann var også mere end almindeligt tilfreds med sæsonens udfald:

"Det her viser, at de unge talenter, med den rette support, kan komme langt på kort tid. Michelle viste fra starten af sæsonen en imponerende indlæringskurve, og hun kvitterer med at tage sin første sejr - og endda tage tredjepladsen i mesterskabet. Jacob har flere gange vist hvor stort talent, han besidder, ved at tage sejre og topplaceringer. Det har været en fornøjelse at være med i år, og især at arbejde med talenter som de to. Det er det, vi er her for - og jeg er lykkelig over at de har kørt så flotte resultater hjem."

Fluid Motorsport Scandinavia

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Elvin Nielsen
  • Flemming Schleimann
  • Jacob Nørtoft
  • Michelle Gatting
  • Padborg Park
  • 09/10/11 - Padborg Park - Formel Ford - DK - DM
  •