Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Jakobsen Motorsport vandt DEC-mesterskabet

Danish Endurance
Championship 

10/10/11 

DEC - Danish Endurance Championship- Med Le Mans-vinderen Casper Elgaard som vikar
Det sønderjyske Porsche-mandskab sikrede sig trods sygdom lørdag sejren i Danish Endurance Championship ved sæsonfinalen på Padborg Park. Casper Elgaard var stand-in for sygdomsramte Thomas Vestergaard.
 

Efter en sæson med op- og nedture var pointscoren efter fire af sæsonens fem løb alligevel så god, at Michael Jakobsen, Aabenraa, og Ole Christophersen, Haderslev, blot skulle sikre sig 16 point for at kunne kalde sig for mestre. Thomas Vestergaard, Vejle, kom til teamet midt på sæsonen og var derfor ikke med i mesterskabskampen.

Netop Thomas Vestergaard måtte fredagen før løbet trække sin deltagelse tilbage på grund af sygdom. En pludselig indskydelse fra Michael Jakobsen betød dog, at sygemeldingen ikke fik katastrofal betydning for mesterskabschancerne:


Jakobsen Motorsport er DEC-mestre 2011
(Foto: Gripping Media)

"Jeg kom i tanke om at Casper Elgaard også ville være til stede på Padborg Park", fortæller Michael. "Der var heller ikke meget betænkningstid, da jeg spurgte om han ville køre Porsche - selvfølgelig ville han det!"

På dagen måtte også Ole Christophersen erkende, at influenza ikke er optimalt, når man skal yde 100% bag rattet på en 420 hestekræfter stærk racerbil.

"Da jeg vågnede i morges, havde jeg det mildest talt elendigt", forklarer Ole Christophersen. "Men det gjaldt jo mesterskabet, så det var bare om at komme op og i gang!"


Casper Elgaard vikarierede for Thomas Vestergaard
(Foto: Gripping Media)

Selvom det ikke lykkedes at få den sorte Porsche hurtigst rundt på banen i tidtagningen, var teamet fortrøstningsfulde:

"Vi vil gerne vinde - naturligvis - men kan vi bare køre bilen hjem med en fornuftig placering, er mesterskabet hjemme. Med Caspers hjælp skal vi nok få Trunte sikkert hjem", sagde Michael Jakobsen før løbets start.

En sejr blev det ikke til. På trods af et problemfrit løb og stabil kørsel fra alle tre kørere måtte tage til takke med andenpladsen, da konkurrentens trumfkort, Nicolas Kiesa, skruede tempoet i vejret. Andenpladsen betød til gengæld at mesterskabet kom i hus, så jublen var stor, da Ole Christophersen kørte bilen over stregen.

Ole selv var derimod ikke alt for festligt stemt efter sit sidste stint i bilen. Hårdt fysisk arbejde og influenza er ikke en god kombination:

"Det er fedt at vinde, men lige nu skal jeg godt nok lige have hvilet mig. Det var en af mit livs hårdeste køreture - og jeg er trods alt kørelærer til daglig!"

Teamchefen var godt tilfreds med dagens indsats. Han selv havde også fået rigeligt med køretid:

"Jeg kom i bilen som den første", fortæller han. "Der fik jeg kørt et godt, langt stint, hvor jeg endda satte vores bedste omgangstid i løbet. Jeg fik vist omkring to timer i bilen, så det var lige til at få lange arme af. Samtidig er jeg godt tilfreds med en andenplads, for vi har satset på et rigtigt langdistancesetup, hvor vinderne har kørt med blødere dæk og en mere aggresiv opsætning på bilen."


Udmattet, glad og lettet. Der var mange følelser i spil.
(Foto: Gripping Media)

Den sønderjyske stråtækker kan nu se tilbage på to år med stigende succes i den hurtige Porsche. I 2010 vandt han sin klasse, en sejr som blev gentaget i år, og tilsat denne sæsons generelle mesterskab kan man kun nikke anerkendende til et veludført arbejde.

"Det har været en fornøjelse at arbejde med så dygtige mekanikere og kørere. Jeg kommer til at savne racet nu hvor vinteren kommer, men nu skal jeg hellige mig mit firma og min pilotuddannelse", slutter Michael Jakobsen.

Jakobsen Motorsport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Michael Jakobsen
  • Padborg Park
  • 08/10/11 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •