Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Padborg Park vært for årets DM-Finale

Diverse 
06/10/11 

I weekenden falder afgørelsen i ti bilsportsmesterskaber
Det er Padborg Park, der i år har fået æren af at danne rammerne om bilsportens DM-Finale på asfaltbane. I den kommende weekend køres ikke bare årets sidste løb på den sønderjyske racerbane, men også det sidste asfaltbaneløb på dansk grund overhovedet i denne sæson. Det bliver derfor afgørelsens time i alle klasser, og dem bliver der faktisk mange af ved DM-Finalen. Intet mindre end ti klasser er på programmet.
 

To klasser afslutter sæsonen om lørdagen, mens de resterende otte klasser gør det om søndagen. Lørdag køres årets sidste runde af Danish Endurance Championship – den danske Mini Le Mans-serie – og her skal det bl.a. afgøres, om Michael Jakobsen/Ole Christophersen, Aabenraa/Haderslev, skal score dobbelt ved både at tage sejren i divisionen for de største biler og ved at erobre den distancepokal, som de p.t. er indehavere af. Når det gælder distancepokalen kommer den største konkurrence fra Jan Seerup/Thomas Wulff/Johnny Andersen, Greve/Dragør/Horsens, der også har mulighed for at score en dobbelt, da de ligger til sejren i såvel Clio-divisionen som i den største division for to-liters biler. Den anden klasse, som har afslutning lørdag, er Peugeot Spider Cuppen for de åbne to-sædede sportsvogne.


Michael Jakobsen og Ole Christophersen har mulighed for både at vinde den store langdistancedivision og tage distancepokalen
(Foto: Morten Alstrup)

Søndag gælder det så afgørelsen i seks standardvognsklasser og to klasser for racervogne. Den populære Legend Car Cup afslutter sin tredje sæson med en ny duel mellem Nicholai Sørensen, Sindal, og Mikkel C. Johansen, Slagelse, der begge har chance for mesterskabet, mens det i Formel Ford-klassen bliver spændende at se, hvem der skal besætte de to resterende medaljepladser efter Jesper K. Egebart, Børkop, der er mester før tid. Jacob Nørtoft, Vemmelev, Michelle Gatting, Rungsted, og Elliot Winther, Roskilde, har alle en aktie i opgøret.

I et felt skal der findes hele tre mestre på en gang. Det er det kombinerede felt for standardvognsklasserne Yokohama 2000 Cup, Citroën DS3 Cup og Suzuki Swift Challenge, hvor intet er afgjort på forhånd.

Det samme gør sig gældende i en af de største klasser ved DM-Finalen på Padborg Park. Det er Yokohama 1600 Challenge, hvor hele seks forskellige kørere har chance for at tage guldet. Før finalen er der lagt op til en duel mellem Dennis Bannergård, Græsted, og Sonny Nielsen, Snertinge, der blot er adskilt af syv point, men bag denne duo følger Frederik Mortensen, Fredensborg, Michael Skipper, Lundby, Bernth Stott Jørgensen, Jægerspris, og Jan Lausten, Silkeborg, der med de rigtige resultater også kan blive mestre.


Frederik Mortensen og Sonny Nielsen er blandt de seks kørere, der kan tage DASU-mesterskabet i Yokohama 1600 Challenge
(Foto: Morten Alstrup)

Endelig skal årets mestre også findes i såvel Special Saloon Car Challenge som i Youngtimer Cuppen. For begge klasser gælder det, at der her er meget frie rammer for bilernes opbygning og tuning. I Special Saloon Car Challenge er stort set alt tilladt – når blot bilerne har et tag – mens der er en minimumsalder på 15 år for Youngtimer-bilerne, der er inddelt i tre underklasser alt efter deres vægt/effektforhold.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  •