Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Finaleløb i Peugeot Spider Cup

207 Spider Cup
DK 

06/10/11 

207 Spider CupHvem skal vi se på banen i Padborg, når medaljerne fordeles
Efter en meget blød start i foråret, har klassen stille og roligt udviklet sig i en positiv retning. I forhold til sæsonstarten er deltagerantallet steget mellem 50 og 100%, og allerede nu er flere kørere interesseret i at køre Spider Cup næste år
 

Hvis vi begynder i bunden af feltet, så stiller klassens nyeste deltager, Frederik Dannevang, til start. Det bliver hans andet løb i klassen, men fortsætter han de fine takter fra debutløbet til Grand Prix Danmark, så vil vi næste år se en kører i stærk udvikling.

’Der Wunderwurstenfresserwunderkind’ Kim Rødkjær har desværre ikke haft tid til en fuld sæson, men oplevede i år den tilfredsstillelse, at alle sektorer klappede og der kom den rigtige rytme i bilen. Arbejdet forhindrer desværre Kim i at deltage i finalen, så den niendeplads, som han deler med Niki Bjerg, bliver sikkert vekslet til en lavere placering.

Niki Bjerg har taget springet fra rally til bane og gjort det godt. Omstillingen fra at køre alene mod stopuret og til at køre i flok og kun fokusere på at være forrest, er gået fint. Det har ikke været et problem at vænne sig til bilen, så der skal bare noget løbserfaring og nogle flere kilometer i kroppen. Afstanden op til næste kører overstiger næsten de point, der skal køres om på lørdag, og dermed er niendepladsen sikret. For at avancere skal Niki vinde begge heat og Morten D Jensen må ikke få mere end tre point – en trettendeplads, hvilket er umuligt, da der kun er ni biler til start. Morten skal derfor udgå i begge heat, og sammenholdt med kravet om to førstepladser, må det nok siges at være i den meget optimistiske ende af skalaen.

Ottendepladsen indehaves af Dennis Lind, som i sidste uge debuterede i Formel 3 i Tyskland. Det gjorde han med stor succes, og han lægger ikke skjul på, at det var oplevelserne i Spider Cup, der gav ham lysten og motivationen tilbage efter et skuffende forår.

Der kan blive kamp om femte pladsen, der i øjeblikke indehaves af Henrik Jansen. Forfølgeren Morten D Jensen er nemlig kun fem point bagefter, og dermed er et avancement indenfor rækkevidde. Jansen på den anden side er 23 point efter Thomas Mueller på fjerdepladsen, og det vil være lidt af en mundfuld at hente det hjem i den ende af feltet. Kender man Jansen, så ved man også, at det ikke er en undskyldning for ikke at gøre forsøget, og derfor kan man se frem til frisk kørsel fra hans side.


Der køres tæt – helt tæt – i Peugeot Spider Cup
(Foto: Gripping Media)

Fjerdepladsen er formodentlig sikkert i ’Honks’ hænder. Hvis han bare sørger for at Jansen ikke kommer mange pladser forbi, så er pladsen lige udenfor top tre sikret. Og der er ikke noget at køre efter i titelkampen, da afstanden op til nummer tre er 52 point.

Helt anderledes ser det ud i top tre. Når de to dårligste resultater er smidt væk, er kørerne hver især adskilt af fem point med Rasmus Wendelboe på tredjepladsen og Allan Olsen på førstepladsen. Den lune plads i midten sidder Lasse Jakobsen på, og han skal holde skarpt udkig i spejlene efter Rasmus, som før har vist, at han både kan og vil bide til bolle med ældre og mere erfarne kørere.

For Allan Olsen gælder det om at bruge begge spejle flittigt, for både Lasse og Rasmus har som erklæret mål at komme over stregen før den hurtige værkfører fra Roskilde. Der er ingen tvivl om, at Allan har selvtilliden i orden efter at fejlen på bilen, der kostede ham dyrebare point til både Grand Prix Danmark og på Ring Knutstorp, er blevet fundet og udbedret, men feltet har fået en dark horse i Casper Elgaard, der også kommer til start.

Casper har ingen muligheder i titelkampen, og han skal også vænne sig til en ny bil, men at han er en dygtig racerkører, er der jo ingen tvivl om. På en god dag og med en passende portion held, er der helt klart mulighed for en sejr foran klassens faste stok, og det kunne rykke ganske meget i den interne kamp om medaljerne.

Det bliver derfor en meget spændende finale, der køres på Padborg Park på lørdag. Træning, tidtagning og første heat inden frokost, og det afgørende heat efter finaleløbet i Danish Endurance Championship. Det betyder, at med den nuværende vejrudsigt, kan det meget vel være tæt på mørkefald, når vinderen findes.

Pointstillingen inden finalen på Padborg Park:

Plac Kører Total To dårligste Aktuelt
1 Allan Olsen 186 21 165
2 Lasse Jakobsen 184 24 160
3 Rasmus Wendelboe 155 0 155
4 Thomas Mueller 103 0 103
5 Henrik Jansen 80 0 80
6 Morten D Jensen 75 0 75
7 Søren Mosebo 73 0 73
8 Dennis Lind 66 0 66
9 Niki Bjerg 39 0 39
10 Kim Rødkjær 39 0 39
11 Carsten Brandt 28 0 28
12 Flemming Haslund 21 0 21
13 Morten Buus 14 0 14
14 Johnny Vejlebo 9 0 9
15 Frederik Dannevang 9 0 9
16 LasseSpang Olsen 6 0 6
17 Johan Jokinen 0 0 0
Peugeot Spider Cup
Gripping Media

Læs mere om:
  • Allan Olsen
  • Henrik Jansen
  • Lasse Jakobsen
  • Rasmus Wendelboe
  • Thomas Mueller
  • Padborg Park
  • 09/10/11 - Padborg Park - 207 Spider Cup DK - DM
  •