Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Nu bliver Vettel verdensmester

Formel 1 
05/10/11 

Optakt til Det Japanske Grand Prix
At Vettel bliver verdensmester, er ikke et spændingsmoment i det kommende løb på Suzuka banen i Japan; det er en konstatering på samme niveau som at vejret afslutter nyhederne i tv. OG hvad er der så at se frem til, når der ikke er VM spænding? Tjah - kampen om sølvmedaljerne er jo ikke helt slut endnu, der kan ske mange ting. Og så er der nok også et par kørere der gerne vil hente en lille sejr, for at trøste sig selv en smule..
 

Hvis Vettel ikke bliver verdensmester, hvilkent han ikke bliver hvis han udgår og Button vinder, så bliver han det næste gang. Det mesterskab er der ikke mere suppe at koge på.

Men med spændingen i VM udløst kan der skam godt komme spænding i løbene alligevel. Bevares det kan dog også ske, som det skete for en ti år siden med Schumacher og Ferrari, at kombinationen var så overlegen at de blev ved med at vinde selvom trofæet var i hus. Men der kan også komme spændende løb, dels fordi de andre gerne vil vinde, dels fordi ham der Vettel måske kun kører 98% i de sidste løb.

Suzuka er en fantastisk bane i et bakket japansk landskab, og der kan køres hurtigt. Tophastighed bliver vigtig! Og en god kvalifikation er også vigtig, for selvom banen er lynende hurtig, er den ikke nem at overhale på.

Selvom der i år er DRS zone på banen, er det ikke sikkert at overhaling af den grund blive meget nemmere. For det første skal målingen af afstand foretages gennem et superhurtigt sving, for det andet er selve DRS zonen på målstrækningen, hvor det store sving for enden ikke er verdens letteste at overhale i, DRS eller ej.

Pirelli har valgt at medbringe det bløde dæk og mediumdækket til søndagens løb. Men hvor meget det faktisk kommer til at betyde for løbets udfald er usikkert. Hidtil har dækkene spillet en lille rolle, men dog en rolle, og en rolle der i størrelse forekommer rimelig. I al fald i forhold til tidligere tider, hvor en bil med det rette dæk klarede sig bedre end en bedre bil med dårligere dæk.

Så løbet på søndag kan blive spændende, specielt hvis der kan komme en god duel om sejren - og det er måske lige der det har knebet på det sidste. Vettel har på det seneste ikke kun været overlegen i stillingen men også på banen. Men hvis de andre kan tøjle ham i Japan, kan løbet blive godt.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Suzuka
  • 09/10/11 - Suzuka - Formel 1 - FIA F1
  •