Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Nicolas Kiesa med i langdistancefinalen på Padborg Park

Danish Endurance
Championship 

05/10/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipFormel 1-køreren vil forsøge at gentage sin seneste sejr med Michael Nissen
I weekenden afsluttes den danske asfaltbanesæson. Det sker på Padborg Park, hvor en lang række klasser kører årets sidste løb. Det gælder bl.a. i Danish Endurance Championship, hvor der endnu er åbenhed omkring identiteten af mestrene i tre af de fire divisioner, der er på banen, ligesom kampen om distancepokalen ligeledes er åben
 

Et team, der er med i kampen om mesterskabet i den hurtigste division – den for biler over to liter – er Nissen Racing. Michael Nissen, Middelfart, bliver for anden gang sekunderet af den tidligere Formel 1-kører Nicolas Kiesa, København, og duoen håber på gentagelse af den sejr, som de scorede ved foregående mesterskabsafdeling.

”Jeg tror godt, at vi kan gentage sejren fra sidst, selv om det var lidt af et mirakel, at vi vandt dengang,” fortæller Nicolais Kiesa. ”Vores dæk endte med at være rimelig slidte til sidst, og så må jeg indrømme, at jeg også blev kastet ud på det dybe vand. Jeg kendte ikke alle detaljerne i løbsformatet, hvad angik strategi og tankning, så weekenden var langt fra optimal, selv om vi vandt.”

Reglerne i Danish Endurance Championship er på papiret enkle. Men de giver holdene en række udfordringer. Løbet går over fire timer, og det hold af to eller tre kørere, som tilbagelægger den længste distance vinder. Undervejs skal holdene mindst have to obligatoriske tankstops, men ellers gælder det om at minimere den tid, der bliver brugt på at holde stille. Men løbene indeholder også en joker, som hedder safety car, hvor konkurrencen på banen neutraliseres, fordi et hold har været uheldige og skal have fjernet deres bil fra et farligt sted.


Nicolas Kiesa og Michael Nissen (307) vandt seneste løb i Danish Endurance Championship
(Foto: Morten Alstrup)

”Sidste gang tabte vi tre gange et forspring på 35-40 sekunder, fordi der blev indsat en safety car,” fortæller Nicolais Kiesa. ”Fordi der flere gange kom safety car, var vi nødt til at køre stærkere, og det gik i sidste ende ud over dækkene. De var meget slidt til sidst, så vi måtte bakke af, men det endte med, at vi kunne vinde. Denne gang kører vi med en anden opsætning, som ikke er så hård ved dækkene, så forhåbentlig får vi ikke de samme problemer.”

DM-Finalen bliver det første baneløb, som den tidligere Formel 1-kører skal køre på Padborg Park, men det er ikke første gang, at Nicolais Kiesa har været i konkurrence på racerbanen ved den dansk-tyske grænse.

”Jeg deltog i en drift-konkurrence tilbage i 2004, men der kørte vi bare fra på stykket fra midten af langsiden og frem til chikanen, så den anden halvdel af banen har jeg ikke kørt løb på,” siger Nicolas Kiesa. ”Det bliver et spørgsmål om at finde en god omgangstid, sætte et niveau lidt under det, og så ellers holde det løbet ud, så vi kan vinde.”

Mens Nicolas Kiesa som ny-tilkommen ikke har mulighed for medalje i Danish Endurance Championship, så ligger Michael Nissen på en samlet andenplads i divisionen for biler over to liter, hvor han er 15 point efter Michael Jakobsen/Ole Christophersen, Aabenraa/Haderslev, og der er 30 point at kæmpe om på Padborg Park.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Nicolas Kiesa
  • Padborg Park
  • 08/10/11 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •