Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Int. Touringcar

Thomas Raldorf er godt kørende i Thailand

Int. Touringcar 
05/10/11 

Fremgang i Supercar Thailand Mesterskabet
Den danske kører i Thailand Thomas Raldorf har fået godt gang i sin 2011 sæson. Efter en lidt hård start med elektriske problemer, er han nu tilbage i kampen om mesterskabet.
Thomas kørte i den forgangne weekend sin Subaru Impreza hjem til en første plads i Supercar Thailand Mesterskabet.
 

Det er hårdt at køre imod Porsche GT3 Cup biler og Porsche 997 RSR samt de to japanske GT-300 toyota'er og de to Australske V8 Supercar biler med min lille Subaru, men vi har arbejdet hårdt på at få gjort den stabil og hurtig. Nu begynder den at vise sig frem, i år er det blevet til 2 pole positions og fire startplaceringer fra første række.


(Foto: Thomas Raldorf)

Det største problem, vi har haft, er at få den lille 2,4 ltr motor til at holde hjem, da den er hårdt presset fra de store 6.0 ltr V8 motorer, der ligger i de australske Ford'er, hvoraf den ene vandt Bathhust i 2002. De er meget hurtige, og siden de forlod Australien, er de blevet opgraderet. Med deres 780 HK og 960 Nm trækker de fra alt, når den rullende start går.

I år har vi fået en ny motor, som er bygget af en af de mekanikere, der før arbejdede for Subaru Asia Pacific Rally Team'et. Det inkluderer en specialbygget Garret HTA 3582R Turbo fra USA, og med den har vi nu 630 hk på hjulene og ca. 750 HK på svinghjulet, da vi booster den til 1.95 Bar. Vi har et moment på 680 Nm med vores lille 2.4 ltr motor.

Nu har vi fået vist, at vi er i stand til at vinde med den, og nu arbejdes der videre på forbedringer af bilen. Første skridt bliver en Close Ratio Dogbox, da vi stadig kører med vores normale STI 6-speed gearbox i bilen, så det skulle nok kunne give lidt mere fart med tiden.


(Foto: Thomas Raldorf)

Alle de andre kører med sekventiel gearkasse, så det er noget af en opgave at hænge på, når man kører med en normal H-gearkasse og udveksling til gadekørsel, men de sekunder vi mister der, har vi så kunne hente på et bedre setup og med nogle fantastiske slicks fra Yokohama.

Det næste løb i Subaru'en bliver den 23.-27. november i Bangsan, som ligger ca. 65 km nord for Pattaya. Dette er Thailands største løb, der hvert år tiltrækker op imod 200.000 tilskuere over de fem dage løbet strækker sig.
Det er et gadeløb i byen Bangsan, hvor banen løber langs stranden, og så drejer ind i byen og op over et mindre bjerg for derpå at komme tilbage til fiskerlejet, rundt om en pynt og slutteligt tilbage langs stranden, det er en kanon bane på 3.8 km, med tilskuerpladser og storskærme hele banen rundt.

Thomas Raldorf


Læs mere om:
  • Thomas Raldorf
  •