Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Intercontinental Le Mans Cup

Petit Le Mans - optakt

ILM Cup 
29/09/11 

Den kommende weekend lægger Road Atlanta asfalt til den 14. udgave af ”Petit Le Mans” .
Løbet er årets sidste i ALMS og det næstsidste i ”Intercontinental Le Mans Cup”.
Første Petit Le Mans blev kørt i 1998 og er ”opfundet” af banens ejer Don Panoz i samarbejde med ACO, arrangørerne af Le Mans 24 Hours.
 

Road Atlanta er 2.54 miles (ca. 4.1 kilometer) lang og er beliggende i Braselton, Georgia. Banen er populær blandt mange kørere, da den ligger i et kuperet terræn.
Der vil uden tvivl blive ”tæt trafik” når løbet sættes i gang, 58 tilmeldte biler vil fylde godt på den forholdsvis korte bane. Til sammenligning er Le Mans mere end tre gange så lang, men tillader kun 55 startende biler.
Løbet er berammet til 1.000 miles eller cirka 1.600 kilometer, det svarer til 394 omgange. Der er også en tidsramme på maksimalt 10 timer. Kun en gang, i 2009 nåede deltagerne ikke 1.000 miles, løbet blev stoppet på grund af kraftig regn.

Alle klassevindere i Petit Le Mans kvalificerer sig automatisk til næste års 24 timers løb på Le Mans.

Petit Le Mans 2011 er ganske interessant set med danske briller. Fire danske kørere og et ”halvdansk” team stiller op. Ikke overraskende er Jan Magnussen (Chevrolet Corvette) og Tom Kristensen (Audi R18) med. De to andre Kasper Jensen og David Heinemeier Hansson er derimod en større, men glædelig overraskelse.
Kasper Jensen har der været lidt stille om de senere år. Kasper har et mesterskab i Renault Clio Cup og har kørt både Alfa Romeo 156 og BMW i DTC.

David Heinemeier Hansson er nok ukendt for de fleste danske racing-fans. Hansson er 32 år, IT mand og bosiddende I Chicago og medejer af software-firmaet ”37Signals”. David Heinemeier har aldrig kørt race mens han boede i Danmark, men har med pæn succes kørt i diverse amerikanske GT-serier de senere år.
David Heinemeier Hansson har i øvrigt sat sig som mål, at deltage i Le Mans senest 2013.
Både Kasper Jensen og David Heinemeier Hansson skal køre Lotus Evora for Lotus Jetalliance, dog ikke i samme bil. Netop Jetalliance er det ”halv-danske” team, hvor Jan Kalmar er medejer.

Inden ALMS-finalen er flere mesterskaber afgjort: I LMP1 er Guy Smith og Chris Dyson mestre, Lola vinder konstruktørernes mesterskab og Dyson Racing er team-mestre.
Dirk Müller og Joey Hand er GT-mestre, det samme er BMW både som konstruktør og team.
LMP2 og GTC er stadig åbne, Tim Pappas har dog en solid føring i GTC, mens Christophe Bouchut og Scott Tucker kæmper om titlen i LMP2.

Petit Le Mans byder på endnu et opgør mellem Peugeot og Audi. Vinderen skal findes blandt de tre Peugeot´er eller de to Audi´er, alt andet vil være en kæmpe-sensation. Dog har Aston Martin vist gode takter med 4 sejre i årets ALMS. Det er de to tyskere Lucas Luhr og Klaus Graf fra ”Muscle Milk Biedermann Tech.” der har fået fart i den ”gamle” Aston Martin B08.
Det har åbenbart givet Aston Martins fabrikshold stof til eftertanke! Team´et har ”parkeret” den nye AMR-ONE og fundet den gamle og meget flottere AMR B09 frem igen. De to Aston Martin og Lola-Mazda´en med Chris Dyson og Guy Smith må være LMP´s ”dark horses”. Aston Martins fabriksbil (007) køres af Adrian Fernandez, Stefan Mücke og Harold Primat.

LMP2 er en lidt tyndt besat klasse med kun fem biler! Her er teammesterskabet vundet af Level 5 Motorsports og kørermesterskabet er et internt opgør mellem team´ets kørere Christophe Bouchut og Scott Tucker. Den gamle Formel 1-kører og Le Mans vinder (1997 sammen med en vis Tom Kristensen) svenskeren Stefan Johansson deler en OAK Pescarolo med Zak Brown.

I GT-klassen er der flere bilmærker med chance for sejr. BMW har været stærke med de to E92 M3-fabriksbiler og må betegnes som favoritter til sejren. To meget stærke mandskaber: Bill Auberlen/ Dirk Werner/ Augusto Farfus og Dirk Müller/ Joey Hand/Andy Priaulx. Mon ikke Jan Magnussen og de andre Chevy-kørere vil gøre deres til at vinderpokalerne bliver i USA? Ferrari´erne fra Risi Competizione og AF Corse er sammen med Flying Lizard Porscherne stærke nok til at udfordre BMW og Corvette i kampen om GT-sejren.
GT klassen rummer mange spændende biler. Foruden BMW E92 M3, Chevrolet Corvette, Ferrari F458, Porsche 911 vi finder vi Doran Ford GT, Lotus Evora og Jaguar XKR. De tre sidstnævnte har dog meget ringe mulighed for at blande sig i topstriden.
I Doran Ford´en finder vi løbets to kvindelige kørere: Andrea Robertson medejer af Robertson Racing og Melanie Snow. Damernes mandlige medkører er David Murry

Ladies and gentlemen START YOUR ENGINES!

Them

Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Jan Magnussen
  • Kasper Juul Jensen
  • Tom Kristensen
  • Road Atlanta
  • 01/10/11 - Road Atlanta - ALMS
  • 01/10/11 - Road Atlanta - ILM Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS