Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Jet Black Racing havde farten, men ikke heldet

24 Hours 
29/09/11 

Jet Black Racing var tæt på et topresultat ved det nyligt overståede 24 timers løb på Formel 1 banen Circuit de Catalunya ved Barcelona. Det dansk-amerikanske race-n-roll team, der netop nu er i gang med at forberede sig til andet 24 timers løb på en uge, den kommende weekends 24 timers løb på Silverstone, fik vist at de kan være med helt fremme i det internationale selskab.
 

Det stærke kører lineup bestående af Ronnie Bremer, Anders Majgaard, Dan Träger, Jackie Bøllingtoft og Jack Møller leverede varen og teamet leverede en hurtig bil. Således satte Anders Majgaard deres Renault Clio på pole position i den store A2 klasse, der udgjorde hele 19 biler af det store felt på 76 biler.

Da starten gik, var det Ronnie Bremer, der sad bag rattet. Han tog føringen og der lå bilen, det meste af de første 6 timer. Desværre blev Jackie Bøllingtoft ramt af en konkurrent og det kostede fire omgange i pit, medens teamet fik repareret bilen. Jet Black Racing var dog fortsat med i kampen om topplaceringerne, men klokken halv fem søndag morgen knækkede et forhjulsophæng uden varsel på vej mod første sving. Ronnie Bremer, der sad i bilen på det tidspunkt, forsøgte at køre bilen tilbage til pitten, men netop som han var nået sidste sving på banen, var der ikke mere trækkraft og teamet måtte i stedet vente på, at bilen blev bugseret tilbage det sidste stykke. Det kostede 40 minutter og derefter tog det teamet under en halv time at få bilen klar igen. Selvom man fortsatte med at køre konkurrencedygtige tider, var kampen om sejren væk og da de 24 timer var overstået, måtte Jet Black Racing tage til takke med den utaknemmelige fjerdeplads.

”Der er så mange faktorer, der spiller ind ved et 24 timers løb og det fik vi desværre oplevet” sagde Ronnie Bremer efterfølgende. ”Havde vi lige haft det sidste held, så kunne vi have vundet. Vi havde farten og så er det rigtig ærgerligt, at forhjulsophænget knækker uden varsel. Den vindende bil kørte galt til sidst, men de var så langt foran, at de alligevel vandt løbet fordi de havde fuldført de krævede 75%. Så kan man jo ikke lade være med at tænke på, hvor vi havde sluttet uden det knækkede hjulophæng. Men nu ved vi, at vi kan være med helt fremme og så håber vi, at vi kan slutte helt i top på Silverstone”.

”Et kæmpe stykke arbejde af hele teamet, men det er desværre ikke til at se på resultatet” sagde Anders Majgaard. ”Det var nogle hårde døgn og så er det virkelig utaknemmeligt at slutte på fjerdepladsen. Men nu ser vi frem mod Silverstone og er positive over, at vi har farten til at kunne være med helt fremme”.

Jet Black Racing har påtaget sig den store udfordring at køre to 24 timers løb indenfor en uge og den er ikke blevet gjort mindre af, at teamet har besluttet at skrotte den Clio, der blev kørt med i Barcelona. Således er teamet i gang med at opbygge en ny bil, med stumperne fra den gamle, til løbet på Silverstone, så allerede inden løbet, er der masser af arbejde til mekanikerne.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Anders Majgaard
  • Dan Träger
  • Jackie Bøllingtoft
  • Jet Black Racing
  • Circuit de Catalunya
  • 25/09/11 - Circuit de Catalunya - 24 Hours
  •