Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Rookiemesterskabet kom i hus

Yokohama
1600 Challenge 

28/09/11 
Yokohama

16-årige Frederik Vodder, Roskilde, kan nu kalde sig for Rookiemester i 1600 Challenge allerede før sæsonen er slut. Frederik havde allerede før afgangen til Sturup Raceway sat sig for at sikre titlen, og der skulle ikke meget held til at opnå målet
 

"Jeg skulle gennemføre begge heat foran Freddy Petersen, så taktikken var at holde hovedet koldt og køre fornuftigt", fortæller Frederik, der i tidtagningen overraskede alle - inklusive sig selv - ved at sætte næsthurtigste omgangstid.

"Vi havde sat brugte dæk på bilen, så det kom noget bag på os, at jeg var så hurtig", siger den unge mester.


(Foto: Gripping Media)

Succesen fortsatte også i de to løb. I første heat fik Frederik en skidt start og måtte kæmpe sig tilbage fra tredjepladsen, stadigvæk med Rookie-titlen som det vigtigste mål.

"Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg kunne køre mig forbi Carsten Rasmussen, der lå foran mig, og så gjaldt det ellers om at passe på dækkene. På sidste omgang var der stort set ikke mere gummi tilbage på dækkene, men det lykkedes at få bilen i mål på andenpladsen."


(Foto: Gripping Media)

I sidste heat startede Frederik med sin hurtige VW Lupo fra syvendepladsen, og begyndte straks at køre sig op igennem feltet.

"Jeg ville tage det stille og roligt, men igen blev jeg overrasket af min fart", smiler Frederik. "Jeg overhalede en efter en, og måtte kun opgive jagten på førstepladsen fordi mine bremser begyndte at blive dårlige."


(Foto: Gripping Media)

De to andenpladser betyder, at Frederik sikrede sig 1600 Challenge Rookie-mesterskabet, og det endda med en afdeling af mesterskabet tilbage. De flotte resultater betyder til gengæld, at kampen om femtepladsen i det generelle mesterskab bliver besværliggjort af 90 kilo succesballast i den lille racerbil:

"Med 90 kilo ballast i bilen får jeg nok meget svært ved at kæmpe med om den femteplads, som jeg ellers ligger til at kunne tage. Men lad os nu se - jeg vil gøre hvad jeg kan for at snuppe dén placering!"

FrederikVodder.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Frederik Vodder
  • Sturup Raceway
  • 25/09/11 - Sturup Raceway - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: