Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Championship

Missionen lykkedes for Michel Nykjær

STCC 
27/09/11 

Michel Nykjær leverede varen, da han i denne weekend var hyret af Chevrolet Motorsport Sweden i deres bestræbelser på at vinde Scandinavian Touring Car Championship. Racerkøreren fra Pole Position Denmark skulle hjælpe teamets Rickard Rydell så langt frem i feltet som muligt, og det lykkedes. Svenskeren tog pole position, vandt det ene af de to løb og sikrede sig titlen i Scandinavian Touring Car Championship.
 

”Missionen lykkedes for os. Der blev kørt hårdt, men fair,” siger Michel Nykjær, som selv blev noteret for en femte- og en attendeplads i de to løb.

”Min opgave var jo at hjælpe Rydell med bl.a. at lade ham slipstreame mig i tidtagningen, og det hjalp. Han fik sat pole position, og jeg blev femmer. I det første løb kom jeg af sted som femmer, men jeg kom ikke forbi de tre biler foran, fordi de skulle hjælpe deres kører. Rydell vandt, og jeg satte hurtigste omgangstid.”


Michel Nykjær hjalp Chevrolet Motorsport Sweden og Richard Rydell til sejr
(Foto: Chevrolet Motorsport Sweden)

Andet løb blev derimod noget mere dramatisk.

”Rickard Rydells værste rival kørte ind i mig, og der blev i det hele taget kørt hårdt. Jeg måtte ramme en anden konkurrent, fordi han forsøgte at presse mig af banen,” forklarer Michel Nykjær. Selv blev han idømt en strafbane for at have hjulpet Richard Rydell frem, og efter løbet fortsatte kampen på papiret, da der bl.a. blev nedlagt protest mod Chevrolet Motorsport Sweden – en protest, der blev afvist.

”Jeg synes, at det blev afgjort fair på banen. Det var hårdt, men fair,” siger Næstved-køreren. ”Det er irriterende, at der skal være sådan noget skriveri bagefter.”

Næste gang Michel Nykjær sidder i en racerbil, bliver ved årets tiende afdeling af FIA World Touring Car Championship, der køres den 23. oktober på Suzuki-banen i Japan.


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Mantorp Park
  • 24/09/11 - Mantorp Park - STCC
  •