Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Seerup og Christensen sejrede i Tegee-Dan Clio Cup-finale

Clio Cup - DK 
27/09/11 

Clio CupDe sidste placeringer blev søndag fordelt i Tegee-Dan Clio Cup, da mærkeklassen for de lynhurtige Renault Clio III-modeller afviklede årets syvende og sidste afdeling på Sturup Raceway. Jacob Kristensen, Selling, og Jan Seerup, Greve, fik med søndagens resultater scoret så mange point, at de i slutstillingen kunne besætte anden- og tredjepladsen efter Michael Christensen, Varde, der allerede havde sikret sig titlen inden den svenske løbsweekend.
 

Michael Christensen viste sig atter som hurtigste mand i klassen, da han satte bedste tid i tidtagningen, kørte sig fra sjette- til andenpladsen i første løb og vandt det sidste løb.

”Jeg er ovenud tilfreds. Jeg havde sat mig en målsætning om ikke at få alt for mange buler og så bare køre bilen hjem stille og roligt, og det lykkedes egentlig fint. Jeg havde en lille afkørsel under tidtagningen, men det var ikke noget, der kostede det vilde,” siger Michael Christensen, som dog måtte kæmpe hårdt, inden han fik erobret andenpladsen i første heat fra Martin Vedel Mortensen, Odense.


Michael Christensen vandt finalen foran Jan Seerup på Sturup Raceway
(Foto: Morten Alstrup)

”Jeg var treer efter Mortensen i et langt stykke tid, og jeg følte, at jeg passede på mine dæk, og så var det egentlig bare et spørgsmål om tid, og så køre forbi ham stille og roligt. Det lykkedes.”

Martin Vedel Mortensen startede på pole position til første løb, men han blev i starten ramt af Christian Siepmann, Risskov, hvis bil i yderbanen skred ud på grund af kolde bagdæk. Denne situation kunne Jan Seerup udnytte til at gå forbi og tage en føring, han holdt til mål.

”Mortensen fik ikke rigtig fart med sig ud af det første sving, så jeg kunne gå forbi ham, hvorefter jeg trak fra det øvrige felt,” forklarer Jan Seerup. ”Mortensen lavede en klump bagved, og han forsvarede sin andenplads. Da Michael kom forbi, begyndte han at nærme sig, men jeg havde fart i bilen.”


Christian Siepmann og Martin Vedel Mortensen i kamp om føringen ved starten på første løb
(Foto: Morten Alstrup)

Efter første løb var situationen den, at Jan Seerup kunne erobre den samlede andenplads. Det krævede blot en ny sejr samt ikke mindst sort uheld for Jacob Kristensen. Det skete ikke. Gennem løbet førte Michael Christensen an foran Jan Seerup, Jacob Kristensen og Martin Vedel Mortensen, og her var det faktisk sidstnævnte, der var tættest på at ændre på rækkefølgen i top 4.

”Jeg havde det problem, at jeg sled for meget på mine dæk,” siger Martin Vedel Mortensen, der midtvejs i løbet kom tættere på Jacob Kristensen. ”På de sidste fire omgange havde jeg ikke mere gummi tilbage, så jeg valgte at koncentrere mig om fjerdepladsen.”

Efter løbet blev Martin Vedel Mortensen tildelt dagens fighterpokal for sin indsats.

Resultat af løb 1:

Pos Navn Hjemby Tid
1. Jan Seerup Greve 21:56,656
2. Michael Christensen Varde 22:00,195
3. Martin Vedel Mortensen Odense 22:03,319

Resultat af løb 2:

Pos Navn Hjemby Tid
1. Michael Christensen Silkeborg 21:50,487
2. Jan Seerup Greve 21:52,985
3. Jacob Kristensen Selling 21:54,561

Slutstillingen i Tegee-Dan Clio Cup:

Pos Navn Hjemby Point
1. Michael Christensen Varde 335
2. Jacob Kristensen Selling 272
3. Jan Seerup Greve 256
4. Christian Siepmann Risskov 231
5. Kim Lund Silkeborg 216
6. Jan Engelbrecht Virum 211
7. Martin Vedel Mortensen Odense 155
8. Steffen Larsen Ishøj 77
9. Martin Frederiksen Odense 70
10. Heino Frederiksen Hesselager 55
11. Brian Mikkelsen Hedensted 35
12. Richard Hansson Sverige 34
13. Martin Marrill Stege 32
14. Ronnie Nielsen Smørum 30
15. Peter Rasmussen Søllinge 24
16. August Krokström Sverige 16
17. Nicki Petersen Hornslet 15

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christian Siepmann
  • Jan Seerup
  • Michael Christensen
  • Sturup Raceway
  • 25/09/11 - Sturup Raceway - Clio Cup - DK
  •