Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Der er lagt op til et brag af en finale...

Formel Ford - DK 
27/09/11 

Formel Ford-teamet Fluid Motorsport Scandinavia fik blandede resultater med hjem fra weekendens løb på Sturup Raceway, hvor Michelle Gatting, Rungsted, fik sin første løbssejr og Jacob Nørtoft, Vemmelev, kæmpede med defekter weekenden igennem.
 

Teamet brugte fredagen forud for weekenden til at træne på banen, og stopuret viste alle tegn på en succesfuld weekend.

Tidtagningen rakte imidlertid "kun" til 3. og 4. bedste tid til hhv. Gatting og Nørtoft. Der var skuffelse at tyde hos begge kørere, men med tre heat var der gode muligheder for at levere flotte resultater.


Fluid Motorsport ser frem til finalen på Padborg Park
(Foto: Gripping Media)

Lørdag eftermiddag blev der givet grønt flag til første heat, og på trods af en lidt uheldig start kunne Michelle holde sin tredjeplads til mål med Jacob små ti sekunder efter sig.

"Bilen kørte helt forkert", fortalte Jacob efterfølgende. "Differentialet gik i stykker, og så styrede den helt forkert, så jeg kunne slet ikke køre hurtigt nok."

Problemet viste sig at være den forreste krængningsstabilisator, der ikke var spændt korrekt efter fredagens træning. Den blev spændt fast, så bilen var klar til næste heat.


Michelle Gatting tog sin første Formel Ford-sejr
(Foto: Gripping Media)

Igen i andet heat lykkedes det Michelle at køre en tredjeplads hjem. "Bilen kørte ikke helt optimalt, så jeg er godt tilfreds med at få en podieplads", lød det fra feltets kvindelige kører efter endnu en top tre-placering.

Jacob kunne slet ikke få bilen til at køre rigtigt i andet heat, og efter at have kørt bilen i mål på en femteplads, kunne teamet konstatere at opsætningen ikke fungerede optimalt efter at krængningsstabilisatoren var blevet spændt korrekt.

"Opsætningen var bare helt forkert", fortalte Jacob. "Nu får vi styr på det, og så bliver sidste heat forhåbentlig en succes!"

Succesen kom - bare ikke for Jacob. "Jeg havde et fornuftigt løb, hvor jeg fik arbejdet mig op til tredjepladsen - men to omgange før mål gik gearkassen i stykker", fortæller han slukøret. "Der var ikke andet at gøre, end bare at køre i pit og sige tak for denne gang."

Til gengæld kunne Michelle fejre sin første sejr i Formel Ford efter at have fået en dramatisk start på heatet:

"Jeg lavede for meget hjulspind i starten, så de andre strøg forbi mig. Frank Mortensen røg hen over mit fordæk, så jeg frygtede at der var bukket en styrestang."

Efter en safety car-periode begyndte den nordsjællandske racerpige at hente ind på den forsvarende - og indtil nu urørlige - Jesper Egebart, og godt halvvejs i løbet kunne hun overhale ham og køre i mål på en førsteplads.

"Den sejr er noget, jeg har ventet på længe", fortalte en glædesstrålende sejrkvinde efterfølgende. "Nu har jeg bevist at Elvin og resten af teamet havde ret - jeg er i stand til at vinde, og det vil jeg prøve at gøre igen til finalen på Padborg Park!"

Michelle blev dermed også den første kvindelige løbsvinder i dansk Formel Ford i ti år. En flot præstation, som teamchef Elvin Nielsen ikke er sen til at rose:

"Vi så allerede i de første træninger, at Michelle lærer lynhurtigt", fortæller han. "Samtidig er hun ikke bange for at tage en slåskamp med de store drenge, så jeg er ikke overrasket over at hun vandt. Men jeg er glad!"


Jacob Nørtoft havde en nærmest katastrofal weekend
(Foto: Gripping Media)

Jacob Nørtoft skal have en meget uheldig finaleweekend på Padborg Park, hvis ikke DM-sølvet kommer med hjem til Vemmelev. Han har dog ikke lyst til endnu en weekend som på Sturup:

"Det var en decideret katastrofeweekend. Kunne noget gå galt, gik det galt. Det er bare surt, så jeg glæder mig til at komme videre til finalen. Og så var det fedt at se Michelle tage sin første sejr - den var fuldt fortjent!"

Finaleløbet på Padborg Park kommer til at byde på spændende race. Michelle sidder på tredjepladsen med fire points forspring ned til Elliot Winther.

"Det bliver spændende, men jeg er virkelig tændt på at beholde tredjepladsen og måske endda tage en sejr mere", slutter Michelle.

Fluid Motorsport Scandinavia
Fluidms.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Michelle Gatting
  • Sturup Raceway
  • 25/09/11 - Sturup Raceway - Formel Ford - DK - DM
  •