Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 UK

Kevin Magnussen tager sæsonens sjette sejr på regnvåd bane

Formel 3 UK 
26/09/11 

Kevin Magnussen vandt søndag sæsonens sjette sejr i det engelske Formel 3 mesterskab, da han på en regnvåd Donington Park krydsede målstregen i hovedløbet først og bragte sig selv tilbage i kampen om andenpladsen i det prestigefyldte engelske mesterskab.
 

Kevin Magnussen startede løbet på den våde bane fra femte startposition. En fantastisk start bragte ham op på andenpladsen, lige bag holdkammerat og nykårede mester Nasr. I afdelingens første løb, der blev afviklet lørdag, var Kevin blevet ramt hårdt af Nasr og de to gentog deres tætte fight. Mod slutningen af første omgang gik Kevin indenom brasilianeren i ”The Esses” og det førte til kontakt mellem de to. Det kostede placeringer for begge og Kevin faldt tilbage til tredjepladsen, mens Nasr faldt tilbage som nummer ti. Kevin begyndte at jagte de to førende og på niende omgang var han tilbage i føring og kunne dermed køre sæsonens sjette sejr i hus.


(Foto: Jakob Ebrey)

For Kevin Magnussen var sejren yderst vigtig, da han var faldet ned på fjerdepladsen i mesterskabet, efter påkørslen fra Nasr i lørdagens løb havde kostet en punktering. Dermed startede han helt tilbage som nummer tyve i søndag formiddags sprintløb, der bliver afgjort af slutplaceringerne fra lørdagens løb. Det havde givet konkurrenterne til andenpladsen gode point, men med sejren er Kevin nu kun 1 point bag Carlin holdkammerat Huertas på andenpladsen. I sig selv en enestående præstation i en sæson, hvor han af det anerkendte engelske motorsportsmagasin Autosport, er blevet udnævnt til seriens mest uheldige kører.


(Foto: Jakob Ebrey)

”Det er virkelig rart, at slutte sådan en weekend med at sejre” sagde Kevin Magnussen efter sejren. ”Jeg kører nu for at blive toer i mesterskabet, så det var vigtigt for mine chancer. Det var endnu en sejr i regnvejr, så for min skyld må det gerne regne hele den sidste weekend på Silverstone. Det var rigtig svære betingelser og krævede virkelig stor koncentration og fokus få at undgå at lave fejl. Men det lykkedes igen, så lige nu er jeg bare glad for at have taget endnu en sejr”.

Sidste afdeling i det engelske Formel 3 mesterskab afvikles på Silverstone den 8-9. oktober.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Donington Park
  • 25/09/11 - Donington Park - Formel 3 UK
  •