Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperSport 600 VM Series

Robbin Harms udgik med tekniske problemer

SuperSport
600 VM Series 

26/09/11 

Oven på en rigtig god sæsonstart har de seneste løb i Supersport verdensmesterskabet mildest talt været ”op ad bakke” for Danmarks bedste Road Racing kører Robbin Harms. I søndagens 10. afdeling af VM, som fandt sted på Imola racerbanen i Italien, opstod der tekniske problemer på løbets første omgang og de tvang Harms ud af løbet.
 

Danmarks bedste Road Racing kører Robbin Harms har ikke lige præcis haft den weekend, han havde sat næsen op efter. Under træningen lørdag formiddag til 9. afdeling af Supersport verdensmesterskabet på den legendariske Nürburgring i de tyske Eifelbjerge styrtede han. Honda motorcyklen blev skadet så meget, at teamet på rekordtid måtte opbygge en helt ny motorcykel. Det lykkedes og danskeren kvalificerede sig til en startposition som nr. 12 blandt 32 deltagere.

"Men jeg følte mig nu lidt brugt, jeg tror jeg havde det ligesom motorcyklen," sagde Robbin Harms med et skævt smil.

I søndagens race gik det forbavsende godt. Harms var allerede på første omgang oppe på 8. pladsen og dystede det meste af løbet med fabrikskørere om 7. pladsen - indtil motoren sagde stop, få omgange fra målstregen.

"Der var et teknisk problem, formentlig noget elektronik, der er stået af - det ved vi ikke endnu," sagde danskeren efter racet. "Jeg startede iøvrigt dagen med hovedpine efter styrtet i går og var ret mør i kroppen, men valgte alligevel at køre. Derfor er det naturligvis dobbelt ærgerligt, at maskineriet giver op, også efter den kolossale indsats, teamet har ydet for at vi kunne være med."

Næste VM-indsats finder sted på Imola racerbanen i Toscana i Italien. Det er en bane, Robbin Harms trives på, men hans privatanmeldte Honda racer er fabriksmaskinerne underlegen. Det mærkes især på en racerbane som Imola, hvor det er vanskeligt at få tilstrækkelig flow i kørslen og der er mange stejle stigninger. Løbet finder sted om to uger og er det tredjesidste i kampen om årets Verdensmesterskab.

Resultat, Supersport VM, 9. afd. Nürburgring, Tyskland. 4. september 2011:
1. C. Davies (GBR), Yamaha YZF R6, 38m10,466s
2. James Ellison (GBR), Honda CBR600RR, +0,091s
3. Sam Lowes (GBR), Honda CBR600RR, +3,749

Stillingen i Supersport Verdensmesterskabet efter dagens løb:
1. C. Davies (GBR), 171 pts.
2. D. Salom (ESP), 112 pts.
3. F. Foret (FRA), 111 pts.
11. R. Harms (DEN), 59 pts.

Søren Clauding
Harms Benjan Racing


Læs mere om:
  • Robbin Harms
  •      ASETEK SIMSPORTS