Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Series Karting

Nicolai Sylvest hurtig – og uheldig – ved VM i gokart

World
Series
Karting 

25/09/11 

Nicolai Sylvest var superhurtig – men samtidig også superuheldig – da verdensmesterskabet i gokart for den internationale KF3-klasse blev afholdt i Italien. Skoleeleven fra Jægerspris havde farten til at være med helt fremme – hvilket han var i de indledende heats – men en benhård straf sendte ham helt ud af slutopgøret
 

Med 120 tilmeldte kørere fra det meste af verden, hvor kun de 34 hurtigste gik videre til den afsluttende præ-finale og finale, var det noget af en udfordring, den 14-årige kartingtalent stod overfor. Efter tre dages test ugen før havde Nicolai Sylvest vist, at farten var der, så selvtilliden var i top, og under tidtagningen skuffede Nicolai da heller ikke, da han satte fjerdehurtigste tid af alle, kun under en tiendedel af et sekund fra den bedste. Nicolai Sylvest skulle starte sine seks kvalheat i første række på gridden – tre gange fra pole position og tre gange som nummer to.


Nicolai Sylvest hurtig – og uheldig – ved VM i gokart.
(Foto: Sylvest Motorsport)

Første kvalheat blev vundet suverænt med 2,3 sekunder. I næste kvalheat skete det, der ikke måtte ske. En påkørsel for enden af langsiden lige efter starten gjorde, at Nicolai Sylvest måtte udgå med en godt beskadiget gokart og en placering som sidst. I de efterfølgende fire kvalheat blev det til fire top 6-placeringer med endnu en sejr som det bedste, hvilket kvalificerede ham til præ-finalen som nummer 16.

”Det var et godkendt resultat, men det var lidt ærgerligt med den påkørsel, som bevirkede, at jeg skulle starte midt i feltet i stedet for oppe blandt de forreste, men sådan er gokart sporten også,” siger Nicolai Sylvest.

Men det skulle vise sig at blive meget værre endnu.

Nicolai Sylvest fik en okay start i præ-finalen og var efter kort tid oppe som nummer ni, men tumult gjorde, at han faldt tilbage som nummer 16. Han lavede en bremsefejl, så han desværre påkørte en konkurrent og overtog 15. pladsen, hvilket blev slutresultatet. Efterfølgende blev Nicolai Sylvest kaldt op til dommerne, der diskvalificerede ham fra heatet.

”Det er en yderst hård dom. Normal praksis er en tidsstraf, men teamet og jeg valgte at modtage dommen og se frem mod finalen. Jeg havde jo farten,” siger Nicolai Sylvest.
Men han fik ikke lov til at starte i finalen!

”Min trofaste mekaniker Christian og jeg er i parc fermé-området i fuld gang med at montere de dæk, som vi lige har fået udleveret, da vi får at vide, at jeg ikke kan komme ud til start. De nye regler siger, at hvis man bliver diskvalificeret fra præ-finalen, må man heller ikke starte finalen, men det var der bare ingen, der fortalte os. Havde vi vidst det, havde vi gjort indsigelse, da vi fik forelagt dommen.”

Alle i teamet var naturligvis frustrerede over hændelsesforløbet, men Nicolai Sylvest har valgt at kikke fremad mod næste løb. Det er sidste afdeling af WSK Masters, der køres i Viterbo 100 km nord for Rom, og her skal skoleeleven forsvare sin sammenlagte andenplads i mesterskabet.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  •