Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Bedste resultat for Hammer og Thomsen

DM Rally 
23/09/11 

Pole Position Denmarks rallymandskab scorede det bedste resultat i denne sæson, da Klaus Hammer og Finn Thomsen kom i mål på en generel niendeplads i lørdagens Expo Partner Arminox Rally. Men havde det ikke været for ti strafsekunder fra en noget tvivlsom tyvstartsdom, var rallyduoen fra Espergærde og Oksbøl sluttet en plads længere fremme i klassementet.
 

”Løbet gik godt, vi lavede ikke nogen fejl, og så holdt vi kablet stramt hele dagen, så vi har ikke kunnet gøre mere end det, vi gjorde,” siger Klaus Hammer.

”Vi er selvfølgelig lidt skuffede over straffen, for vi mener ikke, at vi laver en tyvstart. Faktisk holder starteren os for længe, og dem, der startede lige bag os, mente heller ikke, at der var tale om en tyvstart,” siger Finn Thomsen. ”Men derudover er vi godt tilfreds med resultatet, for vi ligger nu det rigtige sted i feltet. Bilen kører rigtig godt, men vi mangler bare nogle hestekræfter.”


Klaus Hammer og Finn Thomsen scorede deres bedste resultat i denne sæson
(Foto: Pole Position)

Pole Position Denmarks mekanikere har i den seneste tid arbejdet meget med den gule og sorte Fiat Punto Super 2000, så den ville være mere optimal til de danske hastighedsprøver, og det er den blevet.

”Vi har ændret rigtig meget med opsætningen på bilen, hvor den er blevet slækket af i de forskellige differentialer,” forklarer Klaus Hammer. ”Den har været spændt meget hårdt op, og det er noget, man foreskriver fra Italien, da man kører mange hårnålesving dernede. Det gør vi ikke herhjemme, og når du ikke har noget effekt, og du samtidig spænder meget hårdt op, så får du heller ikke noget fart i den. Undervogn og støddæmpere arbejder nu, så den kører fint hen over toppene og flyver fint.”

Gearkassen, der tidligere på året voldte problemer, fungerede fejlfrit, selv om udvekslingsforholdet viste sig ikke at være helt optimalt.

”Vi mangler en smule topfart, for vi har gearet den ned, og det gør, at vi kører motoren på begrænseren på alle de bakketoppe, der er, og så mangler vi hestekræfter, men sådan er vilkårene,” konstaterer Finn Thomsen. ”Vi har kørt alt det, vi kunne hele dagen. Vi har ikke lavet de helt store fejl, og vi føler, at vi kan presse bilen det, vi kan. Nu mangler vi bare at få de sidste 50 heste i hus, for så kan vi komme længere frem.”


Læs mere om:
  • Klaus Hammer
  • Pole Position Denmark
  • Bjerringbro
  • 17/09/11 - Bjerringbro - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: