Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

1-2-sejr for Suzuki Motorsport i DM-afdeling i rally

DM Rally 
21/09/11 

Årets femte afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, der blev kørt med Bjerringbro som centrum, udløste en 1-2-sejr for Suzuki Motorsport. I klasse 1 for gruppe N biler op til 1600 cm3 tog René Harms/Henrik Dernoff (Nørre Alslev/Ringsted) sæsonens første sejr, og den blev kørt i hus foran de nye teamkammerater, Anders Rasmussen/Peter Petersen (Slagelse/Sorø).
 

”Henrik og jeg var blevet enige om, at vi skulle lægge pres på fra morgenstunden, og det gjorde vi,” siger René Harms. ”Vi havde en dum afkørsel på prøve 1, hvor vi kom til at holde, så vi fik en kalkuleret tid, men ellers gik det rigtig godt på de næste prøver, men på prøve 5 kvajede vi os. Vi snurrede to gange, og vi snurrede også en gang på prøve 6. Da vi kom i mål på den prøve, holdt vores værste konkurrent Simon Larsen og var kørt i stykker, så han måtte udgå.”


René Harms og Henrik Dernoff

”Da vi så det, blev Henrik og jeg enige om, at de 15 point, vi som minimum kunne få, dem skulle vi bare have med hjem. At vi så fik 20, er bare godt. Den stjerne, som manglede sidste gang, havde vi med denne her gang, så jeg kan kun være glad. Men uden opbakningen fra teamet havde det ikke været muligt.”

Sejren i weekendens løb betyder også, at René Harms/Henrik Dernoff har overtaget føringen i kampen om mesterskabet i klassen, hvor der kun resterer et løb.

”Nu mangler vi bare seks point for at vinde, og det tror jeg, at vi skal være tilfredse med,” siger René Harms. ”Jeg tror, at vi skal have champagneflaskerne med til sidste afdeling, for der skal vi bare igennem.”

Andenpladsen i klassen sikrede Anders Rasmussen/Peter Petersen, hvor førstnævnte havde sin første start i en af Suzuki Motorsports biler.

”Jeg synes, at det har været sjovt. Det er en hurtig og stabil bil, men jeg har bare lige skullet vænne mig til den. Den kan bremse meget senere, end jeg havde forventet, og den styrer jo eminent. Det er en rigtig god bil, så jeg smiler over hele ansigtet,” siger Anders Rasmussen, der dog ikke klarede sig igennem løbet helt uden problemer.

”Vi havde en mindre afkørsel på prøve 11, hvor vi punkterede, og vi valgte at holde inde på prøven og skifte hjulet, da vi ikke skulle ødelægge det. Så måtte vi bare ud at køre max attack på prøve 12, men ellers har det været en god dag.”


Kenneth Madsen og Carina V. Møller

Knapt så godt endte dagen for Suzuki Motorsports hurtigste mandskab, Kenneth Madsen/Carina V. Møller (Dianalund/ Helsingør). De lå ellers på en generel ottendeplads og var nummer to blandt holdene i Tunet National inden starten på den sidste hastighedsprøve.

”Motoren tabte bare olietrykket på den sidste prøve, og så valgte vi at køre ind til siden,” forklarer Kenneth Madsen.

”Det var ærgerligt, for det var ellers gået meget godt, og vi havde endda holdt nogle af de større biler bag os, og det havde jeg ikke troet, at vi kunne, så der havde været gode point til os.”

Suzuki Motorsport
Teamchef Anders Lysen


Læs mere om:
 • Anders Rasmussen
 • Henrik Dernoff
 • Peter Petersen
 • René Harms
 • Suzuki Motorsport
 • Bjerringbro
 • 17/09/11 - Bjerringbro - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: