Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Andenplads til Frank Nielsen efter svært løb

DM Rally 
19/09/11 

Odder-rallykøreren tabte terræn i det seneste DM-løb
Femte afdeling af årets Mekonomen Rally Championship blev en udfordring for Frank Nielsen og hans makker, Børge Jensen. Inden løbet lå holdet på andenpladsen i kampen om Danmarksmesterskabet for de tohjulstrukne biler, hvor de var 11 point efter det førende mandskab, Kim Wentzel og Lone Otto. Men efter løbet i området mellem Bjerringbro og Hobro må de konstatere, at afstanden er vokset til 13 point.
 

”Kim Wentzel har kørt uhyggeligt stærkt, og så må vi vist bare konstatere, at vi har haft en lidt dårlig dag,” siger Frank Nielsen, som sluttede 38,6 sekunder efter mesterskabsrivalen.

Kun på to af de 12 hastighedsprøver, der indgik i Expo Partner Arminox Rally, lykkedes det nemlig rallykøreren fra Odder at slå Kim Wentzel, der allerede efter de to første hastighedsprøver var mere end 20 sekunder foran.

”Bilen kørte ikke helt, som den skulle fra starten af, og det er en del af forklaringen,” siger Frank Nielsen. ”Vi havde en tryk-sensor, der var i stykker, og det gjorde, at bilen gik i stå på vej ud til den første hastighedsprøve. Det satte ligesom en begrænsning fra starten af, og så blev det også noget, som endte med at rumstere inde i hovedet på mig.”


Frank Nielsen og Børge Jensen tabte værdifulde point i kampen om DM i rally
(Foto: Frank Nielsen)

”Problemet blev løst efter den første servicepause, og så forsøgte vi på at hænge på resten af dagen, men det var først mod slutningen af løbet, at vi for alvor begyndte at få fart i bilen. Til sidst kom der noget regnvejr, men det kunne vi nu godt have tænkt os lidt tidligere, for så kunne vi have holdt lidt bedre på.”

Resultatet gør, at oddsene i kampen om Danmarksmesterskabet nu er blevet yderligere forringet for Frank Nielsen og Børge Jensen. De er 13 point efter, og der er 20 point at kæmpe om ved det afsluttende Danboring Rally i slutningen af oktober.

”Det tegner ikke godt, så det bliver svært,” siger Frank Nielsen. ”Vi har stadig en chance, og den vil vi køre efter, men det kræver næsten, at Kim Wentzel skal udgå, hvis vi skal blive mestre.”

Frank Nielsen


Læs mere om:
  • Børge Jensen
  • Frank Nielsen
  • Bjerringbro
  • 17/09/11 - Bjerringbro - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: