Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Dobbeltsejr til Peugeot Sport Dealer Team DK

DM Rally 
19/09/11 

- i Expo Partner Arminox Rally
Det blev til en dobbeltsejr for Peugeot Sport Dealer Team DK, da årets EXPO PARTNER Arminox Rally blev afviklet. Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro vandt på hjemmebane deres første sejr i denne sæson, mens Ib Kragh og Mie Petersen fra Juelsminde og Vejle fulgte dem til dørs med en andenplads, der stadig gør dem til kandidater i kampen om Danmarksmesterskabet.
 

”Det var rigtig dejligt at vinde, især med alle de lokale mennesker, der har været ude for at bakke Freddy og mig op. Der har været mange bølger rundt på hastighedsprøverne, så det har været rigtig dejligt,” sagde Christian Jensen, da han var kommet i mål. Gennem store dele af løbet havde han duelleret med Brian Madsen, men på et tidspunkt virkede det som om, at sejren var ved at glide ud mellem fingrene på ham.


Christian Jensen og Freddy Pedersen tog deres første sejr i år ved EXPO PARTNER Arminox Rally.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

”Jeg ved ikke, hvad det er, men det virker nærmest som om, at der altid skal ske noget uventet, når jeg er i front for et DM-løb i år. Da vi kørte på industriprøven i Bjerringbro, gik bilen pludselig i stå. Vi kom i gang igen, men tabte 25 sekunder. Motoren havde tabt vandet, og vi måtte bruge det fra vores drikkedunke. Derefter syntes jeg, at jeg kunne høre alle mulige, mærkelige lyde, men det var fedt at komme i mål som vinder.”

For Ib Kragh og Mie Petersen sluttede løbet også godt. Da halvdelen af de tolv hastighedsprøver var kørt, lå de ellers helt nede på femtepladsen.

”Jeg var tændt fra morgenstunden, men vi vidste, at det var svært, for det var Christians hjemmebane, men jeg kunne ikke lide den måde, bilen kørte på,” fortæller Ib Kragh. ”Vi havde prøvet nogle ændringer, men det var ikke noget, jeg følte mig tryg ved. Den kørte ok fra morgenstunden, men jeg ville ikke satse noget.”

”Da vi kom ind til middagspausen, blev vi enige om at lave om på bagenden af bilen, og herefter kunne jeg bare mærke, at det var som at få en ny bil. Den var helt anderledes. Bedre i indbremsningerne, og meget bedre, når man skulle dreje med den, og så følte jeg mig tryg ved den.”


Ib Kragh og Mie Petersen er fortsat med i kampen om DM efter deres andenplads.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

Efter ni hastighedsprøver var Ib Kragh treer og på næstsidste hastighedsprøve kunne han gå forbi Brian Madsen.

”Brian fik problemer, men der var hård kamp,” siger han. ”På den sidste prøve skulle vi stadigvæk køre stærkt, men måtte heller ikke lave fejl, så man røg af. Det var en hårfin balance.”

Peugeot Sport Dealer Team DK’s tredje Peugeot 207 Super 2000 med Esben Hegelund og Karsten Isaksen fra Hadsten og Egtved kom i mål på sjettepladsen, hvilket var Esben Hegelunds næstbedste resultat.

”Vi havde en afkørsel, men det var en kørerfejl,” indrømmer Esben Hegelund. ”Vi troede lidt for meget på det, og så måtte vi lige ud og kikke til bondemandens kalve. Kalvene var lukket inde, så i stedet rullede vi hegnet sammen for ham og tog pælene med. Det kostede lidt på en kofanger, men vi kunne fortsætte, selv om jeg egentlig troede, at vi var punkteret. Vi tabte en del tid på den prøve, men vi sluttede som sekser og vi er rigtig godt tilfredse.”

I feltet af Tunet National-biler kunne Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith fra Holmegaard og Store Heddinge køre en andenplads hjem i to-liters klasse for Tunet National-biler, men de havde ellers kæmpet sig frem på en generel 14. plads, men mistede til sidst seks placeringer.


Esben Hegelund og Karsten Isaksen kørte sig til en sjetteplads i det seneste DM-løb.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

”Da vi startede på industriprøven sidste gang, gav det et ryk i koblingspedalen, og så havde vi ikke nogen kobling på de sidste tre prøver,” forklarer Kjeld Seidler.

”Den fedtede, og det højeste vi var oppe på at kunne køre på den sidste prøve var 73 km/t, så det gik ikke så stærkt. Vi fik en såkaldt makstid i straf, fordi vi valgte at køre direkte i mål. Jeg var bange for, at vi ikke skulle komme helt til målrampen, men vi fik stadigvæk en andenplads, hvilket var held, primært fordi nogle af vores konkurrenter måtte udgå. Vi ligger nu på en samlet tredjeplads i klassen for biler i Tunet National, og vi ser frem til at kæmpe om podiepladserne i det samlede resultat, når DM6 afvikles i Herning.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Brian Madsen
  • Esben Hegelund
  • Ib Kragh
  • Kjeld Seidler
  • Bjerringbro
  • 17/09/11 - Bjerringbro - DM Rally - DM
  •