Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF2

Christian Sørensen på vej til Karting-VM

KF2 
17/09/11 

Den sydvestjyske teenager - Christian Sørensen - er nybagt dansk mester og førsteårsdeltager (rookie) i den skrappe karting-klasse: Karting Formula 2 (KF2). I samarbejde med kartingsportens skrappeste chassis-udviklere: Tony Kart er danskeren på vej til deltagelse ved VM i karting.
 

- Som fabrikskører for Tony har jeg haft mulighed for at teste det nyeste konkurrence- materiel på selve VM-banen i Sarno, oplyser Christian Sørensen. - Karting-stadionet i Sarno ligger lidt uden for Napoli i Italien - med udsigt til vulkanen Vesuv. Med sine 1.699 m. er rundbanen blandt Europas længste og hurtigste.


Christian Sørensen ser frem til en tæt VM-fight i front af KF2-feltet
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Christian føler sig meget godt hjemme på banen i det sydlige Italien, oplyser far og teamchef Erik Sørensen. - Både i år og tilbage i 2010 har han præsteret omgangstider i TOP FEM med tæt konkurrence fra frontkørere fra de andre topteams.


Christian Sørensen har gode erfaringer med den lange og hurtige VM-rundbane i Sarno
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

De officielle VM-testdage betød en hektisk og sammenpresset optakt til semifinalen i det tyske mesterskab i karting, som blev kørt på Oschersleben lidt vest for Berlin.

- Jeg mistede således en enkelt træningsdag på Oschersleben, forklarer Christian Sørensen. - Dette hæmmede mig lidt i forberedelserne, idet man kører på en blød gummiblanding i VM-sammenhæng i modsætning til hårdt syntetisk gummi i Tyskland. Det kræver nogle helt forskellige kørestile, fordi der ikke kommer det samme greb i underlaget som med blødt gummi.


Christian Sørensen går til makronerne under de internationale konkurrence-opgaver for Tony Kart
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Slutresultatet i Oschersleben blev en sjetteplads for Christian Sørensen, som nu ligger nr. 5 i Deutsche Kart Meisterschaft (DKM). Sydvestjyden har dog gode muligheder for en samlet slutplacering i TOP TRE, idet DKM-finalen bliver kørt på danskerens tyske hjemmebane i Kerpen (lidt uden for Köln).

- Nu ser vi frem til gode vejrbetingelser i Sarno, afslutter Erik Sørensen. - Temperatur-skalaen svirrer tæt på de 30 grader Celsius og med udsigt til minimum af regn.

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  •