Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Nørtoft hurtigst på Ring Djursland

Formel Ford - DK 
14/09/11 

- kørte fire gange hurtigste omgangstid
Formel Ford-mestrskabet ligner mere og mere en solid sølvmedalje for den unge racerkører.
Det var ”lige ved og næsten” for unge Jacob Nørtoft, da han igen skulle udfordre Formel Ford-feltet og den regerende mester Jesper Egebart på Ring Djursland i weekenden.
 

- Hvis vi ser bort fra det første ud af tre løb – hvor jeg måtte udgå på grund af en skidt beslutning om at køre på tørvejrsdæk på et, viste det sig, vådt underlag – så havde jeg rigtig, rigtig god fart i bilen, fortæller Jacob Nørtoft, der blev 2’er i tidtagningerne før de reelle løb.

I andet løb var han tæt på en sejr: På trods af en start som 5’er fik Nørtoft over fire baneomgange kørt sig op på Egebart – og overhalede ham.
Fire gange kørte Nørtoft hurtigste omgangstid. Men lykken var kort.

- Ligesom sidst jeg gæstede Ring Djursland, kom der luft i bremsen, så den virkede kun hver anden gang. Derfor måtte jeg sænke farten. Surt, for jeg var faktisk kun 5/100 fra en banerekord, siger Nørtoft, der kom ind som 2’er i andet løb.


Jacob Nørtofts bremse satte ud på grund af luft i bremsen netop som han havde overhalet Jesper Egebart og havde udsigt til sin første sejr i Formel Ford.
(Foto: Sven Lautrup)

I tredje og sidste løb endte Nørtoft som 3’er og holdt dermed godt fast i den samlede 2. plads i Formel Ford Danmark.

I kommende weekend stilles bilen i garagen for en kort bemærkning, og så gælder det VM i kart, hvor Nørtoft stiller op for det italienske fabriksteam Topkart.

Her skal den 17 årige racerkører kæmpe for at køre et godt resultat hjem til Topkart. Teamet har for dette sidste halvår tegnet kontrakt med Nørtoft alene for at have en kører tilknyttet, som kan hente topresultater hjem til teamet.

Anne Ristorp Kraufeldt


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Ring Djursland
  • 11/09/11 - Ring Djursland - Formel Ford - DK - DM
  •