Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Kean Kristensen atter i velkendte rammer

ADAC
Formel Masters 

13/09/11 

Teenageren fra Herlev kører race i Holland i den kommende weekend
I den kommende weekend deltager Kean Kristensen i den syvende og næstsidste afdeling af Formel ADAC Master-serien.
Det kommer til at ske på Assen-banen i Holland, og udover at det er en racerbane, der oprindelig er blevet skabt til motorcykelbrug, er der andet, som gør løbet specielt.
 

”Jeg har kun 21 point op til køreren på andenpladsen,” siger Kean Kristensen, der besætter femtepladsen i mesterskabet. ”Det er rimeligt tæt inden næstsidste afdeling, så det kan virkelig blive en løbsweekend, der kan blive afgørende for mulighederne i finaleweekenden. Vi ligger så tæt, at alle pladserne fra nummer to til nummer fem kan blive byttet rundt inden finaleløbet.”


Kean Kristensen kører i weekenden i Holland.
(Foto: CasperElgaard.dk)

Når den 16-årige racerkører kommer til den hollandske racerbane, bliver det ikke ukendt territorium for ham.

”Assen er en rimelig hurtig bane med nogle enkelte langsomme sving, så der vil man ikke have understyring, og det havde jeg desværre alt for meget af, da vi testede der i foråret,” siger han. ”Curbs (kantstenene, red.) er nærmest en del af asfalten, fordi banen er lavet til motorcykler, så de kan køre ud over dem, uden at de vælter. De flade curbs gør også, at man kan bruge dem lidt mere og gøre svingene mere bløde.”

Forårets test var imidlertid fyldt med problemer for Kean Kristensen, men det bekymrer ham ikke det mindst.

”Den test gav ikke det reelle billede, men jeg ved, at vores biler er hurtige, for de har fungeret med de andre kørere på banen tidligere, så det skulle være muligt at klare sig godt,” siger Kean Kristensen. Han kommer dog ikke uden om, at omgivelsernes forventninger til ham er steget, efter at han ved de to seneste løbsweekender på Red Bull Ring og Lausitzring har vundet.

”De to baner, jeg har vundet på, havde jeg kørt på inden. Jeg havde en god test på Red Bull Ring, mens Lausitzring ikke helt passede mig, men jeg vandt alligevel,” siger han. ”Jeg har valgt at komme med en indstilling om, at jeg kender banen, og at jeg kan bruge den erfaring, selv om min test ikke var god. Jeg ved nemlig, at min bil vil være helt anderledes end den var dengang, så det bekymrer mig ikke.”


Læs mere om:
  • Kean Kristensen
  • Assen
  •