Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sejr er målsætningen for Peugeot Sport Dealer Team DK

DM Rally 
13/09/11 

- ved EXPO PARTNER Arminox Rally
Målsætningen for Peugeot Sport Dealer Team DK’s kørere er klar, når det gælder weekendens EXPO PARTNER Arminox Rally. Der skal en sejr og gerne andre topresultater på scoringstavlen i årets næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.
 

”Vi skal vinde, hvis vi skal have en chance for at tage Danmarksmesterskabet. Men vi er også i en situation, hvor vi ikke kan tage titlen på vores egne resultater alene,” siger Christian Jensen fra Ans. Samme situation gør sig gældende for Ib Kragh fra Juelsminde, der har vundet to af årets fire kørte løb.


Christian Jensen har en ambition om at vinde i weekenden.
(Foto: Jimmy Mikkelsen)

”Vi er nødt til at køre fra Brian Madsen, der fører DM, for det er den eneste chance, vi har, hvis vi skal holde liv i vores DM-drømme. Så må vi se, om ikke det kan lade sig gøre,” siger han.

Fakta forud for det kommende løb i Bjerringbro er, at Brian Madsen har 70 point, mens Ib Kragh og Christian Jensen har scoret henholdsvis 52 og 42 point. Og der er 40 point tilbage at kæmpe om.

”Vi skal bare være foran Brian Madsen, ellers har vi ingen chance,” siger Ib Kragh. ”Christian har kørt stærkt, når vi har kørt i Kjellerup og Hammel, og det tror jeg også, at han vil gøre denne her gang. Kan vi følge med ham, er det fint, men det skal være foran Brian Madsen.”

”Det er fint nok med hjemmebanefordel, men mange af prøverne har jeg faktisk ikke kørt før,” siger Christian Jensen. ”Når klubben i Kjellerup har arrangeret løb, har det været omkring Kjellerup, og her kører vi mere mod nord. Men jeg tager tingene, som de kommer, og kommer der en byge, gør det ikke noget, og selv om jeg kæmper mod Brian og Ib, så skal vi ikke glemme nogle af kørerne i de firhjulstrukne gruppe N-biler. Jeg frygter dem ikke i tørvejr, men bliver det regnvejr, kan de godt blive farlige.”


Ib Kragh vil holde liv i sine DM-drømme.
(Foto: Jimmy Mikkelsen)

En anden af Peugeot Sport Dealer Team DK’s kørere, der er hjemmehørende i området, er Esben Hegelund fra Hadsten. Han har nogle helt specielle forudsætninger for det kommende EXPO PARTNER Arminox Rally.

”Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det hjemmebane, men der skal køres en del i skovområder, og jeg er jo vant til at arbejde i skoven og være effektiv, og det vil jeg også forsøge at være i løbet,” siger Esben Hegelund, der arbejder med biomasse til dagligt. ”Der er ingen tvivl om, at jeg kender til konsistensen af vejene i en skov, og hvordan underlaget opfører sig. Men der er da selvfølgelig klar forskel i at køre i en skovmaskine og i en rallybil, men det finder vi ud af på lørdag…”

Alligevel håber Esben Hegelund på at kunne give den gas i det kommende DM-løb.

”Det bliver et løb, hvor vi vil køre efter at komme i top 10, og kommer vi i top 5 vil vi være godt tilfredse, for det gælder for mig stadig om at drage noget erfaring,” siger Esben Hegelund, som denne gang assisteres af Karsten Isaksen. ”Han er en meget erfaren herre, og jeg håber, at jeg kan få nogle guldkorn af ham.”


Esben Hegelund skifter skovmaskinen ud med sin Peugeot.

Mens Ib Kragh, Christian Jensen og Esben Hegelund kæmper i 4WD-klassen, er Peugeot Sport Dealer Team DK’s fjerde vogn at finde i Tunet National med Kjeld Seidler bag rattet. Men her er konkurrencen mindst lige så hård!

”Der er tre kørere oppe foran – Benny Pedersen, Rasmus Sørensen og Kenneth Madsen – og de er ikke nemme at bide skeer med,” siger Kjeld Seidler. ”I Slagelse lykkedes det os at komme i top 3 i Tunet National, og vi arbejder på, at vi også skal gøre det denne gang, men det bliver svært, for denne her gang har vi også Morten Karl i feltet, og han kan blive giftig.”

”Jeg må sige, at jeg er blevet overrasket over, hvor meget der skal holdes på for at blive nummer 15 generelt, der er vores overordnede målsætning. Kampen er bare så hård, at der ikke er plads til at køre taktisk. Der skal gås til den fra prøve 1. Der skal være fuld gas fra starten, men det er også det, der gør det sjovt. At der er nogle unge løver, som tvinger os til at give gas!”


Kjeld Seidler har ambition om en top 3-placering i Tunet National.

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Bjerringbro
  • 17/09/11 - Bjerringbro - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: