Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Jacob Nørtoft udfordrede Jesper Egebart – kortvarigt

Formel Ford - DK 
12/09/11 

Weekenden på Ring Djursland udløste dog tre sejre til Danmarksmesteren
Jesper K. Egebart, Børkop, kom på Ring Djursland tre skridt videre en generobring af sidste års titel i Formel Ford-klassen, da han vandt alle tre løb på den kuperede og svære racerbane. Men den regerende mester måtte dog kæmpe for specielt den ene af sine tre sejre, da Jacob Nørtoft, Vemmelev, gav ham kamp til stregen
 

I det første løb – der foregik på en fugtig bane – var den østjyske teenager suveræn og formåede at indhente hele feltet med en omgang, på når en enkelt kører, Niels-Ejnar Rytter, Trustrup. I det andet heat førte han også fra start, og her lignede det mest af alt også paradekørsel, men som løbet skred frem, fandt Jacob Nørtoft mere og mere fart i sin bil.

Fra omgang 5 til omgang 9 satte vestsjællænderen fire gange hurtigste omgang, og han kunne dermed indhente Jesper K. Egebart, der ikke havde samme fart i bilen som ellers. På tiende omgang var der kontakt mellem dem, og for enden af langsiden kunne Jacob Nørtoft bremse sig forbi og gå i front. Nu så det ud til, at han ville trække fra rivalen og tage sin første sejr, men denne holdt på, og på 12. omgang var Jesper K. Egebart tilbage i front, og han tog endnu en sejr.


Jacob Nørtoft (62) indhentede og passerede Jesper Egebart, men måtte alligevel strække våben.
(Foto: Henning Smed)

I tredje løb var der lagt op til en ny duel mellem dem, hvor Jacob Nørtoft havde sikret sig pole position. Men et for sent fremmøde betød, at han måtte starte fra pitten, hvorfor han brugte løbet på at køre sig op igennem rækkerne og sikre sig tredjepladsen. Jacob Nørtoft er stadigvæk nærmeste udfordrer til Jesper K. Egebart, men han skal praktisk taget vinde sæsonens sidste løb, hvis han overhovedet skal gøre forhåbninger om at overgå ham i tabellen.

Flere kørere gjorde sig positivt bemærket. Elliot Winther, Roskilde, var førsteudfordrer til Jesper K. Egebart på den våde bane, men en overhaling af en langsommere kører i gul flagzone udløste en strafbane.


Michelle Gatting (60) under det mest af løb 3 presset af Elliot Winther.
(Foto: Henning Smed)

I stedet blev det Niels Ejnar Rytter, der sluttede første løb på en andenplads, og dermed kunne hjemmebanekøreren – han bor mindre end 10 km fra Ring Djursland – score karrierens anden pokal i Formel Ford. Før sommerferien blev han nummer tre i et løb på netop Ring Djursland, og nu overgik han det med en andenplads.

En anden kører, der forrest i feltet havde sin bedste weekend, var Michelle Gatting, Rungsted. I det andet løb avancerede hun sig stille og roligt fra sjettepladsen, så hun til sidst kunne udfordre Elliot Winther på tredjepladsen. Ham kom hun også forbi, og hun kunne dermed indkassere sin første pokal. Den næste scorede hun i sidste løb, og den var en kende større, da hun her fra start til mål holdt andenpladsen. Men gennem det meste af løbet blev Michelle Gatting presset af Elliot Winther, og det var først, da denne faldt tilbage og blev passet af Jacob Nørtoft, at andenpladsen definitivt var i hus.


Nick Palk klarede sig bedste af debutanterne på Ring Djursland.
(Foto: Henning Smed)

Morten Dons, Århus, var samlet set atter hurtigste Zetec-kører, men da han måtte udgå af det ene af de tre løb, gik klassesejren her til Mikkel Byrialsen, Århus, der dermed udbyggede sin føring.

Løbene for Formel Ford talte tre debutanter, og her var det Nick Palk, Grenaa, der klarede sig bedste på Ring Djursland. To af de tre løb kom han i mål som bedste debutant – i det sidste løb fik Mikkel K. Sørensen, Aalborg, æren – og han sluttede hver gang i top 8 generelt. Med en sjetteplads som bedste resultat.

Mesterskabsstilling

Pl. Kører By Mærke Point
1. Jesper K. Egebart Børkop Ray-Duratec 290
2. Jacob Nørtoft Vemmelev Spectrum-Duratec 188
3. Elliot Winther Roskilde Mygale-Duratec 159
4. Niels-Ejnar Rytter Trustrup Ray-Duratec 132
5. Michelle Gatting Rungsted Van Diemen-Duratec 130
6. Mikkel Byrialsen Århus Aquila-Zetec 107
7. Morten Dons Brabrand Vector-Zetec 98
8. Frank Mortensen Helsinge Ray-Duratec 64
9. Milton Lundström Sverige Van Diemen-Duratec 50
10. Kasper Bording Randers Aquila-Zetec 37
11. Sander W. Mortensen Slagelse Van Diemen-Zetec 32
12. Steffen Møller Århus Ray-Duratec 29
13. Nick Palk Grenaa Van Diemen-Zetec 27
14. Mathias Storbank Van Diemen-Zetec 21
15. Mikkel K. Sørensen Aaborg Aquila-Zetec 17

Kørerforeningen Formel Ford Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 11/09/11 - Ring Djursland - Formel Ford - DK - DM
  • Sensommerløbet - heat 1
  • Sensommerløbet - heat 2
  • Sensommerløbet - heat 3
  • Sensommerløbet - tidtagning
  • Sensommerløbet - træning
  •